Mat för tarmhälsan

Det känns än så länge inspirerande att fortsätta skriva. Förutom alla öppna hejarop har jag fått många privata meddelanden, även från läsare jag aldrig träffat. Jag har några rubriker på lager och fortsätter med den här så får vi se var jag landar framöver.

Fortsätt läsa

Varför jag åt ägg?

Det är kul med frågor från er läsare, för då får jag infallsvinklar jag inte alls tänkt på själv. I det här fallet ”Varför åt jag ägg om jag vet att jag inte tål det”. Ja varför? Det finns många svar både korta och långa. Det här är bara ett av dem. Inlägget är ett år gammalt men blev aldrig publicerat.

Fortsätt läsa

Matintoleranser vs allergier

Jag har skrivit mycket om matintoleranser och hur jag på olika sätt testat mig fram till vad jag tål. Både praktiskt genom eliminering och via blodtester. Jag får fortfarande frågor och vill svara på några.


Det kommer att ta lite tid att läsa igenom och fixa till taggar på det jag redan skrivit, så inlägget dröjer ett tag. Under tiden kan ni peppa mig med fler frågor och kommentarer i det ämnet. Dela gärna egna erfarenheter så kan vi kanske fördjupa oss lite till.

Det jag redan vet är att jag lever efter mina provsvar och egna erfarenheter, men jag följer det inte slaviskt längre. Jag lever enligt ”frihet under ansvar” och har för avsikt att förklara vad det innebär i min vardag.

Det färdiga inlägget kommer att handla om IgG-tester, elimineringskost och hur jag hanterar vad som händer vid avsteg. Just nu är jag på resa och det innebär alltid kompromisser mot hur jag vill leva, men också att jag inte hinner skriva.

Maten jag äter hemma stämmer inte överens med det jag hittar borta.
(Högrev med blomkålsmos)

Att mäta är att veta

Idag är ämnet ”Att mäta är att veta” men du kan upptäcka en hel del utan att du mäter någonting. Var uppmärksam och skriv upp i en loggbok så att du minns vad du gjort eller inte gjort. Många hälsovinster handlar om att uppmärksamma vad som fungerar.

Fortsätt läsa

Vad håller magen igång?

Frågan är relevant eftersom jag så ofta skriver om att magen krånglar. Just nu är PKD den variant av elimineringskost vi använder här hemma och där ingår mycket animaliskt fett. Det håller igång systemet.

Fortsätt läsa

PKD – ett nytt försök

I juni 2020 blev jag tillfrågad av Martina Johansson om att vara med i ett forskningsprojekt avseende väldigt strikt carnivore/ketokost som kallas PKD under 14 dagar. Egentligen orkade jag inte det mentalt just då men ville inte missa chansen, så jag hängde på. Det blev min räddning.

Fortsätt läsa