Liten tuva

Liten tuva stjälper stort lass.

För mig är fettintaget väldigt viktigt. Det är basen i min kost. Missar jag det så sjunker jag sakta ner mot ravinens botten och det första som händer är att jag blir lättirriterad och sötsugen. Sötsugen kan jag vara även med högt fettintag, men hjärnan orkar stå emot. Utan fett slinker det lättare ner nåt onödigt. Just nu har vi förföriskt goda Björnbär på tomten och en näve hit eller dit kan väl inte skada?

Jo tyvärr är den bittra sanningen att det är så. Det är så svårt att förklara varför. Det krävde att Martina Johansson och jag spånade ihop en hel bok för att få med allt som kan påverka. Vi har helt säkert missat massor eftersom alla som testar är unika. Jag kan bara berätta vad som påverkar mig.

I LCHF-magasinets nästa nummer intervjuar Bosse Philippa som berättar om sin väg mot hälsa. I absolut sista stycket berättar hon något som är viktigt för mig. Ni får läsa vad från korrekturet.

Det är så jag fungerar. En del kallar det periodisk fasta. Jag kallar det bestämda måltider (för mig 2 eller 3, det varierar) utan småätande och rätt mängd fett (80-85%) varje gång 7 dagar i veckan.

Pust! Det är där jag faller och då slinker det ner en näve björnbär utan fett och så blir det ännu värre obalans. Om jag petar in björnbären i måltiden och ser till att fettprocenten blir rätt, då fungerar björnbär utan att störa ketosen. De kolhydraterna blir istället för grönsaker.

Vem har sagt att keto är enkelt?

Både Martina och jag hävdar det ofta, men då menar vi att komponera en måltid med fria händer.

Snabbkurs

  1. Välj rent kött/fisk/fågel (ägg för den som tål)
  2. Välj en eller två grönsaker med lågt kolhydratinnehåll
  3. Tillsätt lämpligt fett tills du får 80-85 energi %

Voilá

Svårigheten ligger inte där för mig.

Det är främst att ha tillgång till det där fettet hela tiden!!!

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

4 svar på ”Liten tuva

  1. Hög igenkänning! Älskar att vara i det tillståndet när suget på socker är bortblåst och man typ äter för att man behöver.
    Men den känslan stannar aldrig nån längre tid hos mig. Så jobbigt att hela tiden kämpa emot suget. Sista tiden har det varit extremt. Tror att det är för lite fett, men såååå svårt att få i mig om jag ej typ dricker fettkaffe ggr fler under dagen och det är inte heller bra i längden.
    Sen sista tiden tycker jag synd om mig själv som typ bara kan äta kött för att må bra. Har tagit på mig offer koftan ??

Kommentarer är stängda.