Del 25 – Med livet som insats

Extrema blodtrycksfall är inte att leka med. När det inträffade och ledde till akutmottagningen var maken och jag väldigt oförberedda. Jag visste bara att jag var väldigt yr, illamående med sprängande huvudvärk och att jag tidigare haft tendens till högt blodtryck. Blodtrycksmanschetterna här hemma finns för att vi båda i lugn och ro kan bevaka tryck som i sjukhusmiljö uppfattats som högt. Lågt tryck hade jag i min ungdom, men då var det stabilt lågt och inte galopperande ner som det här var. Det sjönk med 10 enheter för varje mätning och då är det svårt att inte mäta en gång till. Man tror inte sina ögon. Det bromsade aldrig upp och gav samma värde två ggr i rad det sjönk väldigt dramatiskt. Vi trodde först mätaren var trasig. Eftersom jag var så illa däran var det min man som tog alla initiativ och kom på att vi har två blodtrycksmanschetter. Det var också han som ringde efter hjälp.

Hela den här oförklarliga situationen innebar för mig att jag hann tänka att livet höll på att rinna ur mig, att fortsätter det neråt några gånger till då dör jag. Det var en märklig känsla men inte alls skrämmande, så nu vet jag det och det känns tryggt för minst en gång till kommer jag ju som alla andra stå vid himlens port. Jag känner mig redo.

Det jag däremot inte gillar är att jag fick den upplevelsen pga en som jag upplever felmedicinering. Jag har själv aldrig uppfattat mig som deprimerad. Jag har varit drabbad av trötthet, apati och prokrastinering där en omöjlig arbetssituation fick bägaren att rinna över. En bägare som tagit många, många år att fylla.

Jag sökte för samma situation redan 2012, men det blev avslag eftersom mina provsvar var bra och jag uppfattades som frisk.

depressed tomhet

Klicka bakåt
Del 1 – Mitt 2015
Del 2 – Första läkarbesöket
Del 3 – Sjukskriven
Del 4 – Dåtid
Del 5 – Citalopram
Del 6 – 50 %
Del 7 – Hög sänka
Del 8 – Upptrappning
Del 9 – Försäkringskassan
Del 10 – Depression
Del 11 – KBT
Del 12 – Ny medicin
Del 13 – Venlafaxin
Del 14 – Paus
Del 15 – Nya piller
Del 16 – Ännu mera piller
Del 17 – Julförberedelser
Del 18 – Blodtryck
Del 19 – Sömnapnéutredning
Del 20 – Försäkringskassan
Del 21 – Resumé
Del 22 – Sertralin
Del 23 – PlingPlong-Taxi till akuten
Del 24 – Vändpunkten

Klicka framåt
Del 26 – Trötthet och apati

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

1 svar på ”Del 25 – Med livet som insats

  1. Det är min erfarenhet att sjukvården har väldigt dålig koll på biverkningar generellt. Ibland har jag blivit uppmanad att inte läsa bipacksedeln för att inte bli avskräckt (den medicinen tog jag aldrig). Men mest tydligt är att jag förstått att jag inte tål Ipren. Jag blir illamående och har kräkts rejält efter att ha tagit dem. Vid sjukdomsvistelse på frågan om det finns något jag inte tål har jag sagt just att jag inte tål Ipren för att jag blir illamående och kräks. Sjukvårdspersonalen har då reagerat med förvåning. Jaha det var konstigt. Efter detta undrade jag om jag tänkt eller känt fel på något sätt och läste så på bipacksedeln. Där listas illamående och magsmärtor som en vanlig biverkning (1 på 10)! Så jag är inte helt unik alltså…
    Lycka till i ditt nya medicinfria liv!

Kommentarer är stängda.