Del 16 – Ännu mera piller

I november 2015 hade jag under nästan ett helt år fått 3 olika sorters piller utskrivna, den första Citalopram, var SSRI dvs enbart serotoninpåverkande, de senare var båda SNRI (Venlafaxin och Cymbalta) dvs påverkar både serotonin och noradrenalin. Jag sa till läkaren på psyk vid nästa besök att SSRI (utan noradrenalinshämmare) var trots allt de som fungerat bäst. Jag tyckte visserligen biverkningarna var förfärliga, men jag kände att jag blev lite mindre känslig och kunde vila från stress. Blodtryckshöjningen av Venlafaxin var skrämmande, så jag kände att vi kunde avstå från den risken genom att testa en annan SSRI och då fick det bli Sertralin.

image

Första asken innehöll bara 25 mg-tabletter men jag började ändå med halva. Jag fortsatte min taktik att trappa upp väldigt sakta. Jag började i början av november och hade hunnit äta ett tag när det var dags för vår årliga hästvecka.

owekusk

I år var det spektakulära att Owe Sandström själv körde in Antons fyrspannsekipage med de fyra svarta shetlandshingstarna till Familjematinén där han förutom Show Designer var konferencier. Han hoppade av och lät hästarna ensamma krångla sig ut genom en hel Fälttävlanshinderbana. Det var förberedelser hela hösten för ett once-in-a-life-time-tillfälle och jag hade många anledningar att oroa mig medan jag sydde hästarnas nya utstyrsel, glitter-och-glamour-täcken.

Owe Sandström är nog mest känd för Abbas scenkläder, så det var en stor ära att få pryda hästarna som skulle dra in honom inför 15 000 på läktarna. Det sägs vara Europas största inomhusevent i hästvärlden.

Det var även dags för jultomten att vinka till alla barnen från den flygande släden. I år flög den om möjligt högre och med ännu mera rök. Mitt uppdrag var att mellan showerna hålla ordning på tömmar och täcken så att de var rena och fina vid varje entré (både tömmar och täcken sydde jag hösten 2014).

Ni som vill se mer av hästarna kan söka på Ponnyexpressen – Anton Lundström, det finns mest på Facebook men även YouTube.

tomtesläden

Förmodligen hade jag nytta av tabletten den veckan. Jag blir lätt nervös och orolig under stress. När sonen gör sina ofta spektakulära hästövningar hinner jag flera gånger tänka vad som kan inträffa. Jag tar ut väldigt mycket oro i förskott, helt i onödan eftersom det hittills aldrig inträffat. Den här gången gick det ovanligt bra och jag kunde vara med och njuta betydligt mer än jag gjort tidigare år, trots att han levererade lite över det vanliga.

Däremot var återhämtningsperioden efteråt väldigt mycket längre än jag minns sen tidigare. Det verkar vara priset för att få vara lite lugnare under tiden.

Bläddra bakåt
Del 1 – Mitt 2015
Del 2 – Första läkarbesöket
Del 3 – Sjukskriven
Del 4 – Dåtid
Del 5 – Citalopram
Del 6 – 50 %
Del 7 – Hög sänka
Del 8 – Upptrappning
Del 9 – Försäkringskassan
Del 10 – Depression
Del 11 – KBT
Del 12 – Ny medicin
Del 13 – Venlafaxin
Del 14 – Paus
Del 15 – Nya piller

Bläddra framåt
Del 17 – Julförberedelser 2015

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

3 svar på ”Del 16 – Ännu mera piller

 1. Detta hittade jag på Annika Dahlqvist blogg, i en kommentar:

  3
  Erling says:
  18 februari, 2016 at 10:47

  …”All denna stimulans har dock ett pris: Binjurar kan krokna på samma sätt som beta-cellerna hos en insulinresistent och vid brist på insulin får man diabètes, medan brist på kortisol och adrenalin ger utmattningssyndrom eller utbrändhet som det populärt kallas. Man blir helt utmattad och kan dessutom inte snabbt återhämta sig genom att vila och sova.”…

  http://annikadahlqvist.com/2016/02/17/mattlig-alkoholkonsumtion-ger-ingen-positiv-halsoeffekt/#comment-386067

Kommentarer är stängda.