Del 27 – Viktförändringar

Det tog ungefär två veckor efter tvärstoppet av medicineringen innan jag kände mig normal. Under tiden var jag trött och hungrig, väldigt hungrig. Jag blev inte mätt oavsett vad jag åt. Då var jag glad att jag har LCHF som en naturlig grund i mitt liv. Jag minns att jag drömde om buffetborden på LCHF-kryssningen i februari och att jag skulle få äta mig ordentligt mätt. När jag väl kom till buffetmatsalen blev det mindre mat än vanligt, jag pratade bort tiden istället för att äta :-).

Jag har funderat mycket kring mat och hunger under den här tiden av medicinering och får nog anledning att återkomma till det. Bland de dokumenterade biverkningarna finns viktförändringar både uppåt och neråt. Jag har upplevt både ock men vill inte säga att det är själva medicinen som ger viktförändringar utan hur man mår av medicinen och det varierar med tiden. Samma medicin kan ge både viktuppgång och -nedgång och då undrar jag om det verkligen är en biverkan av medicinen. När medicinen gör mig apatisk kan jag reagera på olika sätt. Antingen strunta i att äta alls för att jag inte bryr mig, det kan pågå under en lång tid, jag känner mig helt ointresserad av mat och äter för att jag ”borde”. Eller så väljer jag sämre mat eftersom jag inte orkar fixa det som är rätt. När medicinen bara gör mig lugn kan jag fokusera bättre på vad jag ska äta och då kan jag också gå ner i vikt, men även reagera så att jag inte bryr mig om ifall det är viktigt att gå upp eller ner.

Lyckas jag hålla vettig mat verkar jag vara viktstabil även med SSRI/SNRI. Jag har inte gjort någon djupare analys över hur vikten påverkats av vilken medicin jag ätit, men kommer nog göra det framöver eftersom jag har en del data samlade.

viktpiller

Klicka bakåt
Del 1 – Mitt 2015
Del 2 – Första läkarbesöket
Del 3 – Sjukskriven
Del 4 – Dåtid
Del 5 – Citalopram
Del 6 – 50 %
Del 7 – Hög sänka
Del 8 – Upptrappning
Del 9 – Försäkringskassan
Del 10 – Depression
Del 11 – KBT
Del 12 – Ny medicin
Del 13 – Venlafaxin
Del 14 – Paus
Del 15 – Nya piller
Del 16 – Ännu mera piller
Del 17 – Julförberedelser
Del 18 – Blodtryck
Del 19 – Sömnapnéutredning
Del 20 – Försäkringskassan
Del 21 – Resumé
Del 22 – Sertralin
Del 23 – PlingPlong-Taxi till akuten
Del 25 – Med livet som insats
Del 26 – Trötthet och apati
Del 27 – Viktförändringar

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

7 svar på ”Del 27 – Viktförändringar

  1. forts…

    ”Nya arbetsmiljöregler

    En av samhällets utmaningar är den stora ökningen av antalet anmälda arbetssjukdomar på grund av bland annat för hög arbetsbelastning eller kränkande särbehandling på jobbet. Men vi kan alla vara en del av lösningen och förebygga att ohälsa uppstår på våra arbetsplatser. Därför har Arbetsmiljöverket i samråd med arbetsmarknadens parter tagit fram föreskrifterna om organisatorisk och social arbetsmiljö (AFS 2015:4). Föreskrifterna börjar att gälla från och med den 31 mars 2016.”

  2. har en sambo som fick en liten stroke .Han är talbar och gångbar .Han har obehandlad högt blodtryck och socker ligger mellan 8,4-7.9 fått met Jag har satt in lchf inget socker ,med det går inte ner.Tänkte pröva potmjöl är det relevant ,han äter dåligt.Han har varit hemma en vecka .Ingen läkare att prata med+ mediciner

  3. Jag har tydligen en hel del gemensamt med dig i din beskrivning av en del mediciner och ev biverkningar. Vid vissa tillfällen kastar jag mig över mat, jo, då äter jag den och vid andra tillfällen vill jag inget ha. Hm. kan det vara biverkning eller är det åldern, psyket eller annat som spökar, tja jag vet inte, vet bara att jag precis som många andra inte ger upp. Stor kram Margareta och lycka till.
    Ulla

Kommentarer är stängda.