Spårhund

Jag blir överväldigad över all respons jag fått sen jag började skriva igen. Än så länge är det bara utkast till tidigare tankar jag funderat vidare över och nu publicerat. Den röda tråden i allt jag gör är att må så bra det är möjligt och det tror jag de flesta håller med om. Frågan är bara hur? Jag jobbar likt en spårhund och har vissa praktiska ledtrådar. Jag har ofta skrivit om dem så bered er inte på nyheter. Det är bara gammal skåpmat jag plockar fram.

Varningslampor

Ta minsta lilla förändring på allvar och tejpa inte över varningslamporna.

Vaknar jag på morgonen och känner att något inte stämmer funderar jag på vad som varit annorlunda, huvudsakligen igår, men också några dagar innan. Mycket går att häva om jag börjar direkt.

Symptom i luftvägarna?
Har jag slarvat med vitaminer och mineraler? Jag tillhör dem som inte tror vi får nog med kosten eftersom jag märker så stor skillnad. Har jag ätit annorlunda? Det finns e-nummer och annat jag reagerar på. Med tiden har jag blivit känsligare mot damm, dofter och annat som sticker och retar. Är min CPAP felinställd? Det lönar sig att justera ibland.

Ledbruten
Träningsvärk, sovit obekvämt? När det är uteslutet kan mineralbrist vara orsaken. Magnesium är viktigt för mig, men också zink. Naglarna signalerar hur jag mår och det tar tid att reparera. De blir knöliga, spröda och ömtåliga av mineralbrist.

Svullen
Den svåraste uppgiften att hitta. Oftast finns lösningen i maten, men först när jag uteslutit åtsittande kläder och annat fysiskt. (Strumpor, skärp, BH-band och sånt som hindrar lymfflödet). Nuförtiden tror jag det för min del oftast är komjölk och socker jag sväller av. Jag har länge kopplat det till värme eftersom det ofta sammanfallit med resor. Nu har jag insett att det inte behöver vara värme. Det räcker med en glass eller något annat ”litet och oskyldigt”.

Förstoppning
Min ständiga käpphäst och något jag alltid måste tänka på. Ingenting sänker mig fortare än en förstoppning. Daglig morgontidning är fortfarande receptet. Det finns mycket skrivet om det.

Funderingar

Vill jag ha QuickFix eller en mer långsiktig lösning?

Mitt mål är oftast långsiktiga lösningar dvs jag ser årligen över mina provsvar och ser trender och vad jag behöver jobba med näringsmässigt. Sömnen utvärderar jag ständigt. Rörligheten är väldigt viktig, men har aldrig varit något starkt kort för mig. Jag jobbar på det. När status på det jag kan påverka är bra håller jag mig pigg och frisk.

Snabbare fix är näsdroppar mot allergi, trixa med CPAP-inställningar efter dålig sömn, ta medicin mot förstoppning… lösningar jag tar till under tiden jag försöker hitta mer långsiktiga.

Numer struntar jag oftare i att det varierar och är olika dagar. Jag anpassar mig istället genom flexibel planering. Fördelen med pensionärslivet är att slippa måsten. Jag accepterar att åldrandet medför lite krämpor, och glädjer mig över så länge det inte är värre. 😊🤩

Ni som inte följt mig så länge kanske vill läsa lite gamla inlägg om hur jag gjort under åren? Jag har försökt tagga de inläggen med elimineringskost. Klicka på den länken här nedan så kommer allihopa

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

6 svar på ”Spårhund

 1. Hej Maggan!
  Hamnade här via Martinas blogg och jag är också en spårhund. Själv tål jag inte kobolt som finns i så mycket bla mediciner men då som tillsats under andra namn. Har du egen brunn för dricksvatten eller kommunalt? Nya eller gamla vattenledningar i bostaden? Hårt/mjukt dricksvatten? Ett tips är att aldrig använda aluminiumkastrull då de fäller ut precis på samma sätt som gamla plomber. Odlar man grödor på koboltrik jord kan man få symtomen du beskriver likaså om man dricker eller äter nåt som förvarats i aluminiumburk.
  Du vet säkert om allt det här men jag skriver ändå 🙂

  • Tack!
   Jag är testad för mineraler men minns inte exakta utfallet, ska kolla kobolt.
   Jag tar noll mediciner
   Blev bättre när vi fick kommunalt vatten. Ledningar från 1992.
   Slutat med Aluminium sen många år, inte ens grillfolie numer, mer än undantagsfall. Bytt ut plomber i halva munnen (med rigorös säkerhetskontroll). Äter lite grödor generellt och aldrig ur aluminiumburk.
   Check på det mesta alltså.
   Jättebra att du skrivet för fler än du och jag läser

   • Har du varit fästingbiten? Deras parasiter kan ju länge gömma sig undan antibiotikakurer och fortsätta trigga kroppens immunförsvar. Många åker till Norge/Polen/Tyskland för att komma ur problemet och bli bra. Finns bra homeopatiska medel i Sverige som fungerar. I Augsburg (Ty) finns en bra klinik dit man kan skicka prover

Kommentarer är stängda.