Framsteg sömn del 1 – magnesium

Jag är inte så bra på att skriva under ett pågående förlopp, jag vill gärna ha lite tid på mig och reflektera över vad som egentligen händer, men ibland har jag inte tålamod att vänta och så är det just nu…

I början av månaden skrev jag ett inlägg om Att mäta är att veta – sömn. Det är ofta tillfälligheter som gör att jag fokuserar på något och skriver om det. Konskevensen blir att jag fortsätter fundera och vissa saker kan bli väldigt påtagliga, det blir händelsekedjor som gör mig klokare.

  1. Jag såg i sömnstatistiken från Withings sleep att min sömn på kort tid blivit katastrofalt sämre. Det är verkligen inget friskhetstecken.
  2. Jag konstaterade att min Ouraring signalerade samma sak och jag hade nonchalerat det och skyllt på det nya pensionärslivet.
  3. Jag blev mer uppmärksam på andras förbättringsrapporter i Martinas och min Facebookgrupp ”OURA: Tolka & analysera
  4. Jag konstaterade att jag också dagligen tar magnesium men på morgonen, tipset var att ta det på kvällen
  5. Ja, det blev skillnad. Lite bättre djupsömn.

Så enkelt och ändå så svårt att komma på själv. Jag har tagit magnesium som kosttillskott sedan min sista graviditet 1993 och glömmer jag bort det får jag myrkryp (restless legs) på kvällen innan sovdags. Jag har varit nöjd med att det hjälper och inte tänkt på ytterligare förbättringsmöjlighet genom att ändra tidpunkt.

Jag rekommenderar ingen särskild sort. Jag har läst och testat det mesta och det finns väldigt bestämda åsikter bland kostrådgivarna om vad som är bäst av olika orsaker och det låter fint och påläst, men de åsikterna stämmer sällan på mig. Jag testar istället själv och utvärderar. Det ger mer. Jag mår bäst av att rotera olika sorter och hålla mig till hög dos. Jag tar därför piller ur olika burkar vid samma tillfälle – typ. Så får slumpen avgöra om det blir rätt eller fel. Jag är däremot noga med vilka fabrikat jag väljer. Det ska vara rena produkter utan onödiga tillsatser. Där faller Apotekens varianter oftast bort. En spännande uppkomling är ICA’s eget märke. Den gillar jag (helt oväntat). Ofta klipper jag isär kapslarna och äter bara pulvret. Det kan bli många kapslar vissa perioder.

Den som vill läsa mer om olika sorter kan göra det på Martina Johanssons blogg. Skriv magnesium i sökfältet. Hon har skrivit mycket.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

5 svar på ”Framsteg sömn del 1 – magnesium

  1. Intressant, jag äter några få kosttillskott och magnesium är ett av dem. Jag tar i samband ed protein när jag bryter fasta vid lunchtid varje dag. Läst att protein (EAA ) fungerar bäst på fastande mage. Kanske lönar sig att ta magnesium på kvällen då? Jag sover iofs hyfsat bra numer.

  2. Sömn: jag läste boken Sömngåtan, i början lite noggrant sen lite skum här och där. Somnar snabbt och sover hela natten, ca 6-7 timmar, dock lite sena vanor. Men nåt jag nu har förstått, varför är jag trött redan klockan 10 igen. Jag läste om det i boken!

    Kapslar: det har jag tänkt på, kapslarna, ska man verkligen äta dom? Flera av mina är väl bara att dra isär. Finns det nackdelar med bara pulvret?

Kommentarer är stängda.