Plump i protokollet

Tänk vad lite som behövs för att störa det som höll på att bli en god vana. Jag har verkligen kämpat och tyckt att jag lyckats bra och ändå så vill det sig inte ibland.

Jag har jobbat med ett hobbyprojekt sen jul där jag sökt en lösning och den nådde jag fram till just igår kväll och blev så klart exalterad. Det drog ut på tiden och mina nya och goda kvällsrutiner bröts i min iver att äntligen nå målet. När jag väl kom till sängs var jag uppe i varv och hade återigen svårt att somna och typiskt nog var det för ovanlighetens skull väckarklocka i morse. Jag vaknade med ett ryck och för tidigt enligt den sömn jag nu vet att jag behöver. Vi skulle iväg direkt på morgonen och passa en tid.


Ibland när jag sitter här och skriver hör jag bloggkommentarer i förväg. En del skriver till mig och andra träffar jag på andra sätt. Till er säger jag redan nu, jag uppfattar det inte som en katastrof, jag överlever verkligen en enstaka dålig natt med tanke på alla jag haft, men jag tycker det är så roligt med ett rent och fint protokoll. Det motiverar mig att fortsätta och jag mår bra av det. Ni som varken mäter eller bryr er kan ju bara sluta läsa om ni tycker jag är konstig. Det är en av fördelarna med att bli äldre. Inte behöva passa in i olika normer. Jag är som jag är och jag gillar ”#att_mäta_är_att_veta och den här bloggen handlar mycket om det.


Mitt mål var att återgå till novembers statistik, men det lyckades inte riktigt. Det kommer fler månader och jag gör nya försök. Ett delmål kan jag klara under februari. Att helt slippa de röda katastroferna. Jag är väldigt pigg och orkar långa sammanhängande arbetspass och bara det är stor skillnad mot hur det varit.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

2 svar på ”Plump i protokollet

 1. Jag vill gärna följa och läsa det du skriver, jag är så glad att jag hittade dej nu.

  Du gav mej tipset om fettkaffet för många år sedan. Tror att det var omkring 2012 kanske lite senare. Vi dricker fettkaffet varje morron jag och min man. 25 g virgin kokosfett och 30 g smör plus 3 dl kaffe och en skvätt mjölk/grädde. Gör du kaffet på det viset nu också? Jag fyller 70 i år och det är mycket segt att gå ner. 1.56 cm och 62,8 kg. Vill ner några kg, gärna till
  55 kg.
  Provar nu sedan 14 dgr keto metoden.
  Hälsn Siv

  • Hej och välkommen
   vad trevligt att återses.
   2012 stämmer nog bra
   Jag dricker inte fettkaffe så ofta numer, men det händer.

   Det som kallas Keto idag är samma kost som jag lärde mig av Skaldeman 2005. Det som hänt är att LCHF kommersialiserades och började innehålla nästan vad som helst under de kommande åren.
   Keto är tillbaka till grunden för lågkolhydrat/högfettskost.

   Jag tror viktminskning är svår om kosten innehåller mat som kroppen inte fullt ut tolererar. För mig är ägg och komjölksprodukter och några till sämst.
   Jag har några fler fallgropar också som jag skriver om ibland.
   /Margareta

Kommentarer är stängda.