Ny ketonmätare del 2

Jag fortsätter blåsa i min nya ketonmätare och det är kul att kunna mäta ofta utan att det kostar något extra utöver mätaren.

Du som missade del 1 kan hitta det här. Där finns länk för inköp (den beställs från USA) och du får 10% rabatt om du beställer via den länken.

Idag blåste jag fastevärdesrekord med den nya mätaren och kontrollmätte givetvis i blod trots att det inte var måndagmorgon när jag (av ekonomiska skäl) normalt mäter. Trodde det skulle vara skyhögt, men nej då. Jag kämpar fortfarande. Det är så otroligt många parametrar för att få det att fungera. Matintag är bara en liten del av det jag pysslar med just nu. Maten har jag hållit på med så länge att det går av bara farten. Jag vill hålla mig pigg och frisk och vet att snabbaste vägen är att vara noga med vad jag äter.

Enligt instruktionen som medföljer är det FULL ketos över 0.10 men det kan jag inte hålla med om. Jag gör min egen skala efter mina egna blodvärden.

KHC blod
0.15 0,6
0.20 1,1
0.65 1,3

Det som fyller mitt intresse primärt just nu är den kontinuerliga glukosmätningen (CGM Freestyle Libre) där jag ofta blir förvånad över vad som händer. Mina erfarenheter stämmer inte med det jag lär mig av andra och eftersom deras råd inte fungerar (tänk vad enkelt det vore att få använda andras genvägar) måste jag hitta egna som gäller för mig. Det kräver ett eget blogginlägg att redogöra för vad som inte fungerar som borde fungera ”enligt alla andra”.

I nästa nummer av LCHF-magasinet får ni följa med mig och Martina Johansson till min läkare i Funktionsmedicin, Peter Martin. Vi läste provsvar, mätte ketoner, diskuterade kostplan och mycket annat. LCHF-magasinet finns inte längre som lösnummer i butik. Det löser du bäst genom att prenumerera.

Det handlar främst om tarmhälsa men numer också om muskelstyrka och det finns det all anledning att återkomma till.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

3 svar på ”Ny ketonmätare del 2

  1. Hei, jeg har blåst i min KHC M3 ketone breath meter for første gang idag. Resultatet ble 0,30 testet blod og det var 3,8.

      • Om jeg trekker pusten riktig dypt, blåser jeg 0.38. Ved normal pust og tømming av lungene blåser jeg 0.29 og 0.30

Kommentarer är stängda.