Nattsudd

Nu har jag två dåliga nätter bakom mig, Främst beroende av en förkylning och då fungerar andningen i min maskin dåligt och jag vaknar flera gånger under småtimmarna, för att jag kastat av mig masken i sömnen. I natt vaknade jag dessutom av ett summerljud vi fortfarande inte lokaliserat. Det gjorde mig orolig och det är ju inte bra den tiden på dygnet. Då vet jag redan i förväg att fasteblodsockret kommer att vara högre eftersom glukoneogenes drar igång för att förse mig med energi. Vore jag fettdriven skulle det inte vara så utan kroppen skulle vara nöjd med fett/ketoner. Det är det största problemet med att vara hybrid, dvs producera ketoner men inte använda dem. I går morse var fasteglukosen 5,1 och i morse 5,6 dvs stigande och inte sjunkande som jag önskar. Förhoppningsvis ger det sig när förkylningen är över.

Det jag tycker är märkligt är när jag ser samband i mitt liv som stämmer med det jag just läser. Just nu läser jag om traditionell kinesisk medicin och där är man noga med dygnshjulet som säger att olika organ repareras vid olika tider på dygnet och att lungornas tid är precis den tid på morgonen då jag vaknar? Tillfällighet eller fakta? Sen jag började sova med CPAP är jag i princip aldrig vaken 03.00-05.00.

Livscykel enligt kinesisk medicinsk tradition

För att komplicera det hela lite mer så överensstämde min sämsta sovperiod med tiden för levern innan jag började arbeta aktivt med insomnandet. Jag har tidigare skrivit om att jag tycks ha flera problem med levern. Jag har alltid, så länge jag minns haft svårt att somna och tiden för levern har varit en tid jag ofta inte ens hunnit somna (nattuggla).

Sen maj 2016 sover jag med CPAP och sen dess har jag normalt riktigt bra sömn (ni som inte läst den historien som började med en sömnapnéutredning och resten kan du hitta genom att söka på CPAP i sökfältet. Bra sömn är en förutsättning för att ställa om till fettdrift och något som jag prioriterar högt numer, därför blir två sömnlösa nätter mer problematiska än det var tidigare när dålig sömn var ett normaltillstånd.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

Ett svar på ”Nattsudd

  1. Vi har en termometer som om man trycker på en knapp, ger larm pip pip pip om temperaturen är vid nollstrecket. Väckt oss en natt och gick igång igen i kväll. Man kommer åt knappen i misshugg.
    Hoppas du får bättre nätter framöver.

Kommentarer är stängda.