Del 23 – Pling-Plong-Taxi till akuten

Efter Gran Canaria-resan var jag helt slut. Jag blev sämre och sämre för var dag och orkade till slut ingenting, jag låg mest på sängen. Lördag 23 januari, mådde jag så dåligt att jag inte kom till ro på kvällen. Jag la mig och gick upp lika många gånger. Jag vankade omkring och kände mig både yr och illamående. Jag kräktes och tänkte att det var nog någon slags maginfluensa på gång. Jag fick huvudvärk av den värsta sorten och på ett sätt jag absolut inte kände igen. Jag är inte van vid huvudvärkstabletter men tvingade mig själv att testa, det gav inget resultat. Klockan blev över midnatt och jag mådde fortfarande så dåligt att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Jag bara vankade runt. När jag letade huvudvärkstabletter var jag så nära att svimma att jag fick gå och lägga mig.

Min man kom på att testa först blodsockret som var helt ok och sen blodtrycket som inte alls var ok. Jag kontrollerar inte det så ofta, men vid några tillfällen har jag gjort det sen jag sommaren 2015 hade ovanligt högt tryck troligtvis av den medicin jag åt då.

När mätaren visade 77/53 strax efter det för mig redan låga 104/64 trodde jag det var fel på blodtrycksmätaren. Vi har två så maken hämtade den andra som gav samma värde. Huvudvärken var vid den här tiden så sprängande att jag inte kunde fokusera på någonting. Jag trodde att om jag somnade/svimmade skulle jag inte vakna mer. Märklig känsla och första gången i livet det händer. Inte skrämmande alls, mer som ett kallt konstaterande.

sos

Maken ringde sjukvårdsupplysningen som genast kopplade till 112 och medan vi pratade med dem skickade de hit en ambulans. Jag fick svara på frågor om mediciner och sa Sertralin sen november men annars ingenting bara just nu receptfria Alvedon och Ipren för den akuta huvudvärken och att de inte hjälpte. Både sjukvårdsupplysningen och 112 sa att det inte kunde bero på Sertralin när jag ätit dem så länge. Jag satt på sängkanten och rörde på benen på deras order för att få upp trycket så lång stund jag orkade, men det vara bara ett par minuter i taget. När ambulansen kom hade trycket ökat något och när jag väl låg nerbäddad där hade jag istället ett övertryck på 180. Frågeställningen var hjärnblödning eller något annat kärlrelaterat.

ambulans

Vi kom in före 5 på morgonen och där togs förutom nya tryck och puls en massa blodprover samt EKG. Huvudvärken var lika våldsam men inga andra problem hittades så vid 12-tiden på söndagen fick vi åka hem. Ingen på akuten trodde heller på att Sertralin kan ge den här effekten. Avvakta var ordinationen och VC om jag blev sämre igen. Jag blev ordinerad 2 Alvedon och 1 Ipren så ofta jag behövde för huvudvärken och det innebar var tredje timme i flera dygn. För mig som inte äter ens 10 sådana receptfria tabletter per år är det extremt mycket.

Hela söndag, måndag, tisdag, onsdag och natten mot torsdag var exakt lika. Sprängande huvudvärk som jag helt enkelt inte klarade av utan tabletter. Fortfarande samma dos var tredje timme. Med tabletter kunde jag åtminstone gå på toa och äta lite grann, men jag hade inte ork att göra annat än att vara i ett mörkt rum. Jag mådde illa och var yr och klarade inte ens de enklaste saker.

Klicka bakåt
Del 1 – Mitt 2015
Del 2 – Första läkarbesöket
Del 3 – Sjukskriven
Del 4 – Dåtid
Del 5 – Citalopram
Del 6 – 50 %
Del 7 – Hög sänka
Del 8 – Upptrappning
Del 9 – Försäkringskassan
Del 10 – Depression
Del 11 – KBT
Del 12 – Ny medicin
Del 13 – Venlafaxin
Del 14 – Paus
Del 15 – Nya piller
Del 16 – Ännu mera piller
Del 17 – Julförberedelser
Del 18 – Blodtryck
Del 19 – Sömnapnéutredning
Del 20 – Försäkringskassan
Del 21 – Resumé
Del 22 – Sertralin

Klicka framåt

Del 24 – Vändpunkten

Tack för att du läste, välkommen tillbaka