Magic Bullet Coffee

När jag var på The Low Carb Cruise 2012 i maj träffade jag flera amerikanska kvinnor som jag lärde känna under förra årets kryssning. Tre av dem hade gått ner så markant i vikt att det var omöjligt att inte reagera. Jag frågade dem – en i taget – vad som hade hänt och svaret var enhälligt: De hade börjat äta LCHF – med betoning på HF – sen förra kryssningen, istället för den LowCarbDiet de ätit innan. Största skillnaden var mängden fett, men konsekvensen hade blivit mindre portioner eftersom fettet mättar.

Hemligheten är att starta dagen med Magic Bullet Coffee som frukost. Den fettbomben som vi säger hemma i min familj, står man sig på länge och den håller igång den mest trilskande mage. Vi lär oss mer och mer om nyttigheterna i kokosfett och nu har jag äntligen hittat ett sätt att få i mig det. Smör i kaffet är ingen nyhet för mig, men det skall jag skriva om i ett annat inlägg.

 • ca 2 msk ekologiskt kokosfett
 • ca 2 msk smör (osaltat för den känslige)
 • ca 2 dl kaffe

Inga mått är exakta och man gör som man vill med proportionerna. Syftet är att få i sig rejält med fett utan proteiner och kolhydrater redan från morgonen. Magen blir snäll och glad och kurrar inte innan det är dags för lunch.

Jag hade läst på Facebook om det amerikanska gänget som skulle ta med sig en Magic Bullet till kryssningen, men jag förstod inte riktigt vitsen förrän efteråt. Redan på 90-talet köpte jag mig en Magic Bullet på TV-shop, så det var bara att leta fram den och börja.

Så här två månader senare kan jag säga att det blivit ett begär. Det är några morgnar jag hoppat över och jag känner skillnaden. Det får bli ett eget blogginlägg om det så småningom.

Magic Bullet tar liten plats på köksbänken

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

85 svar på ”Magic Bullet Coffee

 1. Hey Margareta,
  I am an LCHF-eating girl from Denmark. Hope it’s ok I write in english 😉
  I found your blog while searching about Magic Bullet Coffee.

  It tastes really good. I have read that most people drink it instead of a meal. But I like to just drink it beside a meal. Will that be ok if I’m planning to lose weight?
  For an example if I eat and LCHF bread with cheese + ham and also drink 1 cup of MBC? And can I drink more than 1 cup MBC a day? I like the creamy taste and sometime like after lunch or dinner… Yesterday I had 2 cups.. but I am a little bit worried.

  Have you tried that or what is your oppinion about that?
  Thanks a lot.

  Kind regards,
  Lilje

  • Hej och välkommen hit! Trevligt med internationella läsare.
   Jag tror inte man kan ge några generella svar om hur någon annan skall göra utan var och en måste finna sin egen väg.
   Det är viktigt att låta bli att äta om man inte är hungrig likaväl som att man inte äter så mycket att man inte hinner bli hungrig till nästa mål.
   Hungern är tänkt att regelera hur mycket mat du behöver. Äter man sig ständigt lite övermätt tror jag det är svårt att gå ner i vikt.
   Om du får till det med fettkaffet så fungerar det säkert, om inte måste du välja.

   Bara att pröva sig fram alltså!

   Jag dricker oftast fettkaffe som frukost utan något annat, men det händer att jag äter äggröra med fettkaffe om jag äter sen frukost och vet att det tar lång tid till lunch.

 2. Pingback: 1-årsjubileum | Vägen till 65

 3. Pingback: Blender 450 ml svart 149 kr | Vägen till 65

 4. Pingback: Test av kokosfett i LCHF-magasinet | Vägen till 65

 5. Pingback: Välgörande kokosfett | Vägen till 65

 6. Pingback: Kaffeexperiment | Vägen till 65

 7. Pingback: Lite intervaller innan lunch | Christian tränar

 8. Pingback: Magic Bullet Kaffe?! | lchf sakerjagvet

 9. Pingback: Fixa LCHF på ett hotellrum | Vägen till 65

 10. Pingback: LCHF-kaffe i Aftonbladet | Vägen till 65

 11. Det verkar vara helt vansinnigt! En bantningsgrej till…. och det värsta är att kroppen blir försurad och en helt fel syrabasbalans. Det viktigaste för alla ,speciellt sockerberoende,sjuka,överviktiga är en mera basisk kropp. Gröna smoothies istället // Marie

Kommentarer är stängda.