Blender 450 ml svart 149 kr

Eftersom det var jag som här i Sverige introducerade det jag idag måste kalla succen med fettkaffet har jag tagit som uppgift att hitta billiga och bra maskiner att tillreda kaffet med. Magic Bullet Coffee (MBC)/LCHF-kaffe kärt barn har fått många namn tillreds bäst med en mixer/blender eftersom åtminstone jag tycker det är viktigt att få till ett rejält skum.

Jag äger en äkta Magic Bullet (därav namnet på drycken) men har ändå under året sen lanseringen skaffat en del varianter för att testa. Det kommer ibland kommentarer om att alla varianter inte är så lyckade – tex har flera sagt att kopian från Ellos läcker. Just den varianten vet jag flera som använder med lyckat resultat så det verkar vara olika.

I vintras hittade jag en ny variant från Rusta. Den kostar bara 149 kr och jag köpte den för att testa. Det har slutat med att min egen Magic Bullet hamnat i en kökslåda och då är det väl dags att lansera den här på bloggen.

Rustas blender 450 ml

RUSTA’s blender 450 ml 149 kr

Den är väldigt lagom stor, dvs väldigt liten jämfört med alla andra jag själv haft eller sett. Den mixar utmärkt även om den läcker något uppe vid locket, men det löser jag genom att hålla ner locket något och vara noga med att det är vridet helt rätt så att pipen täcks.

Det tilltalar mig att man bara lyfter på locket och häller ur drycken, det är enklare än att öppna Magic Bullet sen den varit upp-och-nedvänd och det har blivit ett litet undertryck.

Priset kan man inte säga annat än att det är utmärkt.

Du som vill läsa mer om fettkaffets historia i Sverige kan skriva in ordet kaffe i sökrutan ovanför. Det första inlägget finns här.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

13 svar på ”Blender 450 ml svart 149 kr

 1. Jag har haft denna mixer från rusta sedan i våras och den har fungerat utmärkt. Tills nu. Den läcker genom underredet, min äggmjölk rinner ut på diskbänken med en grådaskig färg (från oljan och gummit?). Man får vad man betalar för.

 2. Efter att ha kört med en mixer av märket Melitta vars kanna/mugg är av plast har jag nu bytt upp mig till denna mycket prisvärda modell med kanna av GLAS, gubevars. Har säkert fått i mig en del BPA från Melittan och kommer inte att sakna den ett dugg. Den här apparaten gör dessutom jobbet bättre, bara man håller ner locket så slipper man kladd och läckage Tack för rekommendationen – den kommer bli mycket välanvänd, fr.a. till fettkaffe och fettbuljonger men även smoothies när andan faller på =)

 3. Hei på er…

  Nå trenger jeg absolut en forklaring….har søkt rundt her nu i flere timmer utan att finna noen forklaring. HVORFOR….skal man ha 50/50 smør og kokosfett? Og, HVORFOR skal man bruke en blender?

  Jeg lager kaffe på mitt ”vanlige” vis, (Senseomaskin) og putter en real spiseskje kokosfett i den. Det rører jeg så i til det smelter ….og drikker.

  Hva gjør jeg galt? Blir det mere effektivt om jeg bruker blender ??

  Og, har nå også lest her inne at man bør ha i seg mere salt…..
  Når jeg spiser salt får jeg enormt hovne ankler….??? Hvor viktig er dette
  saltet for vektnedgang? Jeg har tapt 21 kg siden ca 20.januar, men de siste 5-6ukene er det blitt svært tungt!! Mye opp og ned, og jeg sliter. Trodde jeg skulle spise egg, trodde jeg skulle spise grønnsaker… Dess flere blogger jeg leser dess mer forvirret blir jeg…

  Hjelp??

  Vennlig hilsen ifra Norge (landet som møter lavkarbo med stor og skummel fiendtlighet, nå har de til og med begynt å snakke om å innføre ekstra fett-skatt for å få folk til å slutte å spise fett ! )

  • Det är frivilligt med blender och helt- och hållet en smakfråga.
   Hur mycket kokosfett resp smör man tillsätter är beroende av det individuella fettbehovet.

   • Hvilket ansees for å være best for de som vil ned i vekt da? Kokos eller smør?

 4. Jag har också införskaffat en sådan manick till mitt fettkaffe. Men det skvätter ju ut när man häller på varmt vatten! Vad gör jag för fel? Det står i beskrivningen att man inte får har varmare vätska än 50 grader. Och det blir ju helt klart varmare med kokande vatten… Jag har noga följt instruktionerna.
  Så hur gör man? Tips någon?

  • Jag fyller ca halva med nybryggt kaffe, alltså inte kokande vatten, tillsätter fett och sen passar jag in locket exakt över hällpipen och håller sen ner locket när jag kör.

 5. Japp, precis en sån skaffade jag efter någon diskussion på din blogg tidigare (kanske någon läsare som tipsade? Eller var det du?). Fast min är tjusigt lila ( 😉 ). Den funkar ypperligt och jag har den står framme hela tiden. Dock gör jag inte ”bullet-kaffe” (eftersom jag har dragit ner på kaffet) utan äggmjölk till frukost (smör+ägg+kokande vatten).

 6. Jättebra Margareta att Du visar tips på bra köpalternativ för det här, jag vet själv när bulletkaffet blev känt va sugen jag var på en sån mixer som Du hade. I samma veva fick jag överta en ”Drick Mixer” från Nordica av en vän, den påminner mycket om den på bilden här. Min mixer har också börjat läcka lite i botten men det är så obetydligt lite så det är inga problem. Och tack för att Du släpade Bulletkaffet till Sverige, det gör min morgon till en lyxstund året om. Vi ses väl på lördag i Säffle?

 7. Jag undrar om det inte blir lika bra resultat med stavmixer? Känns som att det är mer besvärligt att ta fram denna maskin, än stavmixern…

Kommentarer är stängda.