1-årsjubileum

I dagarna firar min blogg 1 år.

Jag gjorde en smygande start i slutet av juli 2012 med att berätta hur det kom sig att jag började mäta ketoner i blod. Det allra första imlägget finns här, om det finns någon nytillkommen läsare som är intresserad av lite blogghistoria.
Jag hörde om möjligheten under en föreläsning av dr Jeff Volek (2012 års LowCarb-kryssning i USA) och tog när jag kom hem reda på förutsättningarna att göra det i själv här hemma i Sverige. Idag skrivs det på många ställenom ketonmätning i blod både ur positiv och negativ synvinkel. Man måste tydligen vara för eller emot.

Tänk om jag vetat då vilket rabalder det skulle bli?

Ett inlägg strax efter handlade om hur mina amerikanska vänner hällde kokosfett och smör i kaffet. Läs originalinlägget om Magic Bullet Coffee om du vill veta hur spridningen till Sverige började. Jag skrev och berättade om det i ett blogginlägg som även det blivit något av en revolution i LCHF-världen. Det skrivs fortfarande både negativt och positivt om denna märkliga dryck. Man måste tydligen vara för eller emot den också

Tänk om jag vetat då vilket rabalder det skulle bli?

Jag har ända sen bloggstart varit generös med att berätta om mina egna misslyckade försök att gå ned i vikt med LCHF. Jag skrev ett blogginlägg om mina Hälsovinster för att förklara att LCHF är den optimala kosten för mig ändå, eftersom jag ätit mig frisk från en mängd olika åkommor. Det enskilda inlägget har hittills haft största spridningen genom att andra spridit länken både på Twitter och på bloggar/hemsidor. Det skrivs fortfarande negativt om mig och min uteblivna viktminskning (så krasst är det att vara en offentlig person) och eftersom jag är lite känslig av mig har jag därför skippat att berätta att jag gått ner 5 kg sen jag köpte ny våg i maj. Oj vilka roliga kommentarer det skulle kunna rendera 🙂

Tänk om jag vetat då vilket rabalder det skulle bli?

För mig är det helt obegripligt att över 4000 människor läste när jag blev upprörd över ett inslag i radions Studio Ett. Så upprörd att jag skrev ett Öppet brev till redaktionen som jag också publicerade här på bloggen. Jag har sällan tagit emot så många ovationer från helt okända människor och faktiskt den gången ingen kritik. yes!

Tänk om jag vetat då vilket rabalder det skulle bli?

Om jag vetat hur det fungerar att kliva ur garderoben och bli en offentlig person, ett villebråd man kan härja fritt med, då hade jag kanske avstått. Medaljens baksida är inte så gyllene.

Som tur är visste jag inte och därför både startade och fortsatte jag blogga och det är bland det roligaste jag gjort. Jag har skrattat gott åt allt rabalder jag ställt till med och framförallt åt alla stormar i vattenglas och andra roliga kommentarer som skrivits över nätet. Framför allt har jag blivit glad långt in i hjärtat av alla varma och peppande kommentarer jag fått från er läsare. Både synliga här och i mail eller på annat sätt. Det var stort att få träffa så många av er under Åbo-kryssningen i våras och där få ett ansikte och hälsa ordentligt.

Att få läsa eller höra att mina tankar, sammanfattade i ord på en blogg, varit till stor hjälp för någon att nå hälsa är bland det största jag varit med om.

TACK
image

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

10 svar på ”1-årsjubileum

 1. Ni är för goa allihopa och varje gång jag läser alla varma kommentarer känns det självklart att fortsätta. Så länge jag ”tänker i blogginlägg” är det bara att fortsätta.

 2. Grattis till ett strålande ett år, med härliga rabalder och vad du tillfört oss LCHFare!
  Det är många som vill ta åt sig äran till både det ena och det andra, men vi som följt dig, vet vem som äras bör.

 3. Jag har hängt med hela året och är nyfiket inne varje dag och kastar mig över varje nytt blogginlägg. Har inte provat att mäta ketoner för jag tycker nog det är för dyrt för min kassa. Försöker få svärsonen som är typ1:a att skaffa en ketonmätare men dietisten på sjukhuset sa att han inte behöver en och verkade inte ha en aning om att det finns små behändiga saker som det skrivits om här o på andra ställen. Däremot hade hon faktiskt ingenting emot att han börjat med LCHF. 5 år tog det innan jag lyckades övertala honom att göra ett försök, han har haft jätteproblem med att få sockret under kontroll. Inget konstigt med det när man tittade på vad han åt och drack, men på Centralsjukhuset här i Karlstad så tyckte de bara att det var att ta mer insulin… 3 dagar tog det så var hans socker under kontroll!
  Men det var lite OT. Egentligen vill jag bara tacka för din toppenfina blogg med alla kloka inlägg:-)

 4. Tack Margaretha för att jag fått följa dig detta år, hoppas du orkar och vill fortsätta. Det är alltid givande att läsa dina välskrivna inlägg och jag är mycket tacksam att du så generöst delar med dig.

 5. En blogg där det skrivs om hur det är, ärligt och uppriktigt finns det inte många av.Man känner sig hemma typ när man läser.Ser framemot många fler jubileum.

 6. Det godaste kaffet som finns – mixat kaffe med 20 g kokosolja av den bästa och 30 g osaltat smör! Tack!

 7. Tack för all din inspiration, tror det är nyttigt att ”röra om i grytan”. Tack vare många av dina tips har min snart (so far) ett åriga lchf-resa fått bra skjuts. Dricker fortfarnade bullet kaffe på morgonen,och mäter ketoner. Hittills har dte blivit 14 kg ner och jag mår bättre än någonsin. En av mina bästa vänner som jag inte sett på en herrans massa år har varit på besök och hon äter lchf sen flera år, underbart.
  Kämpa vidare Margareta, du är en sann käll till inspiration för många. 🙂

 8. Tack själv för att du så tappert fortsätter att dela med dig! Lite rabalder hit och dit är bara ett tecken på att vi som läser faktiskt läser och har en annan erfarenhet som vi vill dela med oss av, det är av erfarenheterna vi delar mellan varandra som vi lär oss av!

Kommentarer är stängda.