Fixa LCHF på ett hotellrum

Det finns en hel del man kan göra på ett hotellrum utan kokmöjligheter om man är lite förberedd. Redan på bröllopsresan 1985 hade vi med oss doppvärmare till Grekland för att kunna koka ägg till frukost. Vi båtluffade i den grekiska övärlden och bodde på enklare pensionat där te/kaffe med bröd och marmelad var vad som ingick (om något ens ingick) och redan då visste jag att det inte skulle fungera för mig. Jag hade precis bantat ner mig till brudklänningen (med Viktväktarna) och ville inte förstöra det så snart.

Nu kommer vi bo på ett hotell (utan kokmöjligheter så långt vi vet) där frukostbuffét (med förhoppningsvis ägg) ingår, men vi avser fortsätta med vårt LCHF-kaffe och för att vara oberoende av att hitta en vattenkokare så får doppvärmaren och vår Magic Bullet följa med. Tänk att jag så här 5 månader senare har full förståelse för det då för mig obegripliga samtalet mellan mina amerikanska vänner på Facebook om ”vem som tar med sig Magic Bullet till Karibienkryssningen”. Nu är det vi som offrar 3kg flygvikt för att få med maskinen 🙂 och lite tillbehör. Då tillkommer vikten för kokosfett och smör räknar vi med att köpa på plats.

Vi planerar att äta hotellets frukostbuffet varje morgon och sen ta med varsin termos med LCHF-kaffe som proviant. Hittar vi någon lämplig lunch äter vi den, annars klarar vi oss på kaffet.

LCHF-kaffe kräver för två personer 3 kg av flygvikten

Den blå plåtmuggen och doppvärmaren är samma som på bröllopsresan för 27 år sedan. Maken kokade alltså redan 1985 varje morgon ett ägg i taget i den muggen. Äggen köpte vi i lösvikt kvällen innan.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

17 svar på ”Fixa LCHF på ett hotellrum

 1. Pingback: Autopiloten tog semester | Vägen till 65

 2. Hej,
  Smart att ta med sig lite smått och gott, själv har jag kylt ost (och vin) i en bidé i Paris (väl inplastat och välskrubbat) en gång!! Jag önskar att jag hade varit lite förutseende som du sist när jag var i London för en månad sedan, rostad toast, smör och marmelad, stod framme på frukosten och paniken rusade inom mig.. MEN frågade man fick man beställa english breakfast, så klart 🙂 jag la till 5 paket smör och skippade korven och bönorna, åt det pocherade ägget, skållade tomaten och baconskivan. Mitt resesällskap tittade snett varje morgon, jag åt tom upp deras rester vissa dagar, bl.a en baconskiva och en annan tyckte äggula var äckligt och lämnade den och åt i stället några rostade mackor. En annan åt nästan uteslutande mackor. Just det juice dracks det ju också, apelsin och äpple, jag fick titta in i disken och be om en glas vatten varje morgon!
  Och sen ville resesällskapet fika efter 1,5 tim! jag kunde klara mig till kvällen om det behövdes….
  Jo, jag ville egentligen bara tipsa om att jag tycker att det funkar jättebra att göra lchf-kaffe i en shaker, du vet en protein/bantningsdrycksshaker? den väger ju inget, då man tar med den tom!
  Trevlig resa!

 3. Först måste jag tacka för att du började blogga. Varje dag kollar jag i genom massor av lchf-bloggar och jag spar alltid din till sist (precis som att jag alltid sparade mitt godaste lördagsgodis till sist som barn)!

  Ang. att släpa med en Magic Bullet på resan …Nu har jag visserligen ingen sådan, så jag vet inte riktigt vad jag går miste om, men jag brukar göra mitt LCHF-kaffe med en batteridriven ”lattevisp”. Tycker man det funkar så är det ju betydligt enklare att ta med. Jag har en proffsvisp som kostade 300 och så har jag en från IKEA som man kan köpa för 9 kr (http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/30100041/) och jag tycker båda funkar lika bra.

 4. Jag tror verkligen inte att ni kommer få några problem med lunch- och middagsmat på Kreta. Den äkta kretensiska maten är naturligt fro från spannmål och innehåller lite stärkelse. Det är mkt grönsaksgratänger med ost och olivolja. De är också väldig förstående när man vill ändra i sin beställning. I turiststråket finns det ju naturligtvis en massa skräpmat/skandinavkäk men även de mest turistiska ställena brukar ha några äkta rätter. Glöm inte att smaka mizithraosten. fett och gott. Hoppas ni får en fantastisk resa.

  • Nu börjar det pirra av spänning. Vi älskar grekisk mat. Jag har varit socker och vetemjölsfri sen 1993 och minns inte att det varit något problem på Kreta. Det är som du säger turistmaten vi får passa oss för.

 5. Det finns små nätta resevattenkokare att ta med på resan. Vi kokte MÅNGA ägg i en sådan (sex åt gången) i Peking förra hösten. Det roliga är att jag lyckas aldrig få så fina kokta ägg i en kastrull på spisen som i vattenkokaren. De blev aldrig överkokta eftersom vattenkokaren slår av när vattnet börjar koka. Efter en stund slår man på den igen. Upprepas några gånger. Den jag har är omställningsbar till 120 volt, så man kan använda den i badrummet. Glöm bara inte att ställa om den!! Reseadapter ingår också. http://www.elgiganten.se/product/hem-hushall/koksapparater/TK1/wilfa-vattenkokare?scid=EXT_SEM_GOOGLE_KB
  Snart ska den ut och resa igen! 🙂

 6. Jàttebra ocksà att det i Sydeuropa finns sà mycket ”riktig” mat (som kan àtas kall) utan massa tillsatser, t.ex parmaskinka, salami, fàrska ostar och oliver, riktigt smòr i frukostbuffen istàllet fòr ”Làtta” etc etc..! Tycker nàstan alla lànder utanfòr Skandinavien àr *mycket bàttre* ur lchf-synpunkt àn Sverige (och speciellt dà ”hemmafru”-lànderna dàr de sàtter àra i att àta hemlagat), just fòr att det sàljs sà mycket mer riktig mat, och mindre halvfabrikat.

 7. Fortsatt kul att följa dina tips och idag skulle jag inte kunna tänka mig att resa utan förutsättningar för LCHF-kaffe (kul även att det nått större media) om jag skulle ut på längre resa eller med osäkra frukost förhållande.

Kommentarer är stängda.