Test av kokosfett i LCHF-magasinet

Nu har tidningen kommit och det är fritt fram för mig att skriva om innehållet.

Jag har sällan skrattat så mycket på arbetstid som under det där kokosfettstestet. Ni som redan läst det vet att det är Sten Sture som skriver och han är omutlig, oavsett vad vi andra tycker så är det hans åsikter som gäller. Själv skrattade jag så att tårarna rann när jag låg i sängen med min iPad och försökte läsa korrekturet. Det slutade med att mitt hulkande väckte min man mitt i natten.

LCHF-magasinets kokosfettstest

LCHF-magasinets kokosfettstest

Sten Sture var omutlig när det gäller min 5kg hink från Crearome. Vi hade innan ratat Biofoods plastburk, för den smakade verkligen plast. Kan tänkas påverkade det Sten Sture. Sen ser det kanske inte så aptitligt ut att äta ur jättehinken. Undrar om det blivit ett annat resultat om jag tagit den burk jag själv äter ur (jag fyller normalt från hinken) och inte visat 5 kg hinken förrän efteråt.

Nåväl huvudsaken är att alla får ha sin smak och syftet med artikel för mig var att man skall inte ge sig om man smakat kokosfett en gång och ratat det för att man inte gillar smaken. Se till att testa åtminstone ett par sorter innan du ger upp. För mig tog det flera år innan jag accepterade ett dagligt intag av kokosfett och jag gillar det fortfarande inte i matlagning. Min man försökte senast i går fuska ner lite kokosfett i maten och jag avslöjade det direkt som något jag inte uppskattar. I mitt älskade Magic Bullet kaffe däremot går det hur bra som helst.

Vi testade de sorter som finns på bilden vid ett och samma tillfälle och det var märkligt att själv uppleva hur stor skillnad det verkligen är. Mest förvånad var jag över stearinkänslan hos några, trots att temperaturen var exakt samma. Det är också skillnad på plast- och glasförpackning, men det innebär inte att jag personligen gillade alla i glasburk bättre. För mig är Crearome klart bättre än Cocosa tex.

Mitt eget nästa projekt är att testa Cocosa utan smak i tex matlagning och majonnäs. Den köptes in för det här testet och står kvar hos oss för ingen ville ha den. Jag har tidigare ratat den men har nu upptäckt ett nytt användningsområde där jag verkligen inte vill ha smaken. Skall testa det innan jag skippar den helt.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

33 svar på ”Test av kokosfett i LCHF-magasinet

  1. Markattan är kung!!!! Men Maggan nästa gång tycker jag att ni gör ett blindtest. Vem vet SSS kanske får en ny favorit när det ligger i fina glasskålar:)

  2. Jag har inte smakat de andra (förutom Cocosa utan smak som jag steker i), ska försöka glömma testet, men snälla, blir det fler tester så gör dem gärna blint. Kram

  3. Måste säga att jag fick avsmak för Crearome efter testet, har ca 500 gr kvar i min burk. Önskar att ni hade blindtestat… :0)

    • Jag äter Crearome med god aptit varje dag och struntar i att Sten Sture inte gillade den. Det är personligt vad man tycker och även om jag själv kände lite plastsmak när jag så tätt inpå smakade dem ur glasburk, så motiverar det inte mig att byta.

  4. Cocosa utan smak har jag i mitt morgonkaffe iaf. Gott när det inte smakar nåt men blir krämigt..

Kommentarer är stängda.