Glukoskurva med CGM efter 14 dagar PKD

Att mäta glukoskurvan med CGM (kontinuerlig blodsockermätare) är ett spännande äventyr. Jag lär mig nytt hela tiden. Kurvan förändras tex vid sjukdom utan att jag ändrar kosten. Med PKD kunde jag enkelt justera tillbaka nivån.

Normalläge

I höstas innan jag på allvar blev sjuk av Borrelian såg medelvärdet över dygnet ut så här. Medelvärden över längre tid ger mer än dygnskurvor som mest ser ut som berg- och dalbanor.

CGM-medelvärde
Mina idealvärden, där jag mår som bäst

Det syns tydligt att jag fokuserar matintaget på förmiddagen och trappar ner mot eftermiddagen och inte äter på kvällarna. Då blir dygnsrytmen och sömnen som bäst och jag känner mig pigg och utvilad.

Sjukläge

Självklart ändras medelvärdet till det sämre om jag ändrar kostvanor, men vad som blivit tydligt är att kurvan stiger när jag blir sjuk. Om jag äter som vanligt och ändå ser en märkbar ökning förstår jag att något är fel. Det är inte bara maten som påverkar glukoskurvan.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

6 svar på ”Glukoskurva med CGM efter 14 dagar PKD

  1. Jag tycker mitt ”äventyr” med 1,5år OMAD VARJE dag har vart en spännande resa på många sätt
    Vet att kvinnor ”har svårare”? (Min sambo kvinna 🙂 har också kört detta 1,5år
    Bara en kommentar från en stark 64-åring

    • Min glukogeones är för intensiv för OMAD och håller igång den insulinkarusell jag försöker hålla nere. Det har vi pratat om tidigare du och jag ?

Kommentarer är stängda.