Mera snabbmat

Att äta ketogent och tro att man kan göra avsteg så fort tillfälle uppstår fungerar inte för mig. Det kan ta veckor att reparera ett enda avsteg och till slut känns det onödigt att spoliera det man kämpat för.

Därför försöker jag ha sånt som fungerar som snabbmat hemma.

Den här rostbiffen är den enda sort jag köper färdig. Finns inte den låter jag bli.

Rostbiff är mager mat jämfört med rökt sidfläsk så det får bli smör till.

Det här är smörmängden per skiva och är jag hungrig äter jag hela paketet, annars halva. Det blir en hel del smör och jag behöver ha någon smak i för att få till de mängderna.

Det här är mitt supergoda brynta smör. En liten del är vanligt EKO-smör brynt i stekpanna och resten av 500g-paketet klarnat i kastrull och separerat från mjölkproteinet. Jag har inget recept men jag har gjort en liten instruktionsvideo till min dotter ni kan få se. Jag är inte så noga med klarningen som många andra men det går fort, blir gjort och det blir gott. ?

Som tillbehör blir det grönsaker av dem jag har hemma. Olivolja på eller så räcker smöret.

Rostbiff kan man köpa på stan, men få i sig fettet är knepigare om man inte äter smör direkt. Martina Johansson och jag testade Bregott brynt och det är gott men vi tycker båda för mycket omega-6 för att godkännas som antiinflammatoriskt.

Obs: En del av smöret är inte klarnat och det klarnade är inte så noga separerat så det är inte godkänt för den som är riktigt intolerant.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

5 svar på ”Mera snabbmat

    • Mener når du smelter smøret i og når det har gått 15 minutter tar du bare med det øverste laget og ikke bunnfalle i smøret , og pisker inn takk ynskyld masset ?

Kommentarer är stängda.