Glädjeskutt på vågen

När jag fick min lipödemdiagnos i september 2017 skrev hon i diagnosen att jag behövde gå ner 15 kg för att minska risken för ledskador. Lipödem, den där sortens sjuka fett som anses omöjligt att gå ner utan operation, är kronisk och det påverkas inte av diet. (Vi skriver en artikelserie om lipödem i LCHF-magasinet som började 2017-5.)

Strax efter lipödemdiagnosen fick jag provsvaren på mitt IgG-test och sen dess har jag uteslutit den mat som enligt testet inflammerar mig.

Min tanke är att med antiinflammatorisk kost bli av med det kroniska lipödemet som vi tror har sin orsak i inflammation. Det finns en forskare i USA som hävdar att det är så och jag är beredd att testa.

Nu har jag passerat -14 kg och är på god väg mot -15 kg. Är det bara ”vanligt fett” som försvunnit och i så fall vad händer när det är slut? Eller är det inte ens fett utan ”vätska” eller kanske muskler? Blir det ny platå då som inte går att ta sig förbi? Frågorna är många och jag letar svaren.

Ultraljudsundersökning av venerna visade ingen insufficiens.

Jag har kompression för underkropp (Bubblisar) men använder dem väldigt sällan.

Nu vill jag ha en ny konsultation för att få veta vad som försvunnit.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka