Tröttmössa

Ibland vaknar jag med en tröttmössa på huvudet. Känslan av att huvudet inte riktigt är med på att en ny dag startar. Jag kan inte beskriva det bättre än känslan av en mössa. Det drar ganska symmetriskt över huvudet, som en badmössa i för liten storlek. För rätt länge sedan kom jag på att det oftast handlar om salt/mineralbrist. För lite salt helt enkelt. Jag skrev om det redan 2013. Läs här.

Jag löser problemet med 3 kryddmått Seltin i ett litet glas vatten och Voilá så går det över. Det fiffiga är att det öven hjälper mot sen eller utebliven utgivning av morgontidningen. ?

Vi har länge påverkats av myndigheter att dra ner på saltet och under långa perioder för väldigt länge sen lydde jag de rekommendationerna. Det var medan jag trodde myndigheter hade rätt och visste allt om hur vi ska leva för att må bäst. Idag kan jag ge dem rätt i att vi ska akta oss för industriproducerad mat med märkliga kryddor och där billigt processat salt ingår. Jag tror inte längre det är själva saltet vi ska undvika. Det är istället livsnödvändigt. Det gäller bara att använda rent salt och det finns många idéer om vilket som är bäst.

Eftersom jag inte tror någon har hela sanningen varierar jag hela tiden av så rena och ekologiska saltmärken jag hittar. Havs-, bergs- och bordssalter av olika slag innehåller i huvudsak natrium. Jag använder därför även Seltin för att det innehåller fler mineraler än natrium, det tillverkas för att enligt myndighetsrekommendationerna minska mängden natriumklorid, men jag är inte ute efter någon minskning utan vill även få i mig mer kalium.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

6 svar på ”Tröttmössa

  1. Jag tar varje dag också askorbinsyra och gourmet flingsalt från havet som jag har hört inte ska innehålla en massa onödiga tillsatser.

  2. En funderingoch tips, kaliumcitrat skall vara en lite bättre version av kaliumsorterna på kryddhyllan. Jag började min kaliumbana i slutet av förra året med typ Seltin och vinsyra för min Sibo, boosta adrenals och undvika kortisolpåslag, fick sen rådet att gå över till kaliumcitrat. Jag som fick en sådan morgonboost, från tidning till energi, fick ytterligare förbättring med byte av kaliumtyp. Jobbar på att komma upp i dos, det tar tid.

  3. Värdefull information för mig som har dragits med halsbränna hela livet. Tar du citron i vatten, hur mycket och när på dagen? Har beställt saltsyrekapslarna.

Kommentarer är stängda.