Del 7 B – Hög sänka? Järnbrist?

Får jag säga igen att jag tycker Martina är fantastisk som delar med sig av all sin kunskap, eller tycker ni jag är tjatig då?

Martina Johansson är utbildad till Civilingenjör på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg, och har två masters: en i biokemi och en i biofysik.

Martina Johansson är utbildad till Civilingenjör på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg, och har två masters: en i biokemi och en i biofysik.

Martina bor i Shanghai och vaknar när jag går och lägger mig. Det innebär i praktiken att vi tillsammans kan jobba dygnet runt och just nu verkar vi utnyttja det maximalt.
Jag ställde i mitt inlägg häromdagen frågor om min höga sänka och inflammationer…. läs frågeställningen här. Extra roligt är att hon gillar att svara på alla mina frågor ♥♥♥♥♥. Jag har naturligtvis frågat innan jag skickar iväg pingarna ⇒ 🙂

Martina har nu gett ett för mig väldigt bra svar att gå vidare på här. Jag får återkomma om vad jag gör när jag är ikapp med verkligheten dvs skrivit ikapp till nutid.

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

3 svar på ”Del 7 B – Hög sänka? Järnbrist?

 1. Mer från Martinas blogg:

  Symptom på järnbrist

  Trötthet
  Känsla av svaghet
  Blek
  Snabb puls
  Oförmåga att träna, flåsig

 2. Jag kopierar över lite hit från Martinas blogg:

  ”B-SR
  Röda blodkropparnas sänkningsreaktion, SR, används vanligen som ”screening-test” på sjukdom med inflammatorisk aktivitet eller för att följa aktivitetsgraden vid tidigare känd inflammatorisk sjukdom. Man mäter hur snabbt de röda blodkropparna sjunker i ett provrör. Testet mäter kronisk inflammation. ”

  ”P-CRP (Snabbsänka)
  Mäts i blodplasman och anger mängden c-reaktivt protein som indikerar akut inflammation/infektion. Man ska ha under 10 mg/L, friska personer ska ha under 3.”

  ”Järnbrist och inflammation hänger ihop. De inflammationsskapande cytokinerna påverkar de röda blodcellernas förmåga att absorbera järn. Det gör att kroppen inte reagerar normalt på EPO, erytroprotein, hormonet som stimulerar benmärgen att producera mer röda blodceller. Det ger i sin tur mindre mängd röda blodkroppar, och mindre mängd järn. Om man har en pågående inflammation i kroppen såsom reumatism, chrons, diabetes, övervikt/fetma så har man oftast också lågt järn.”

Kommentarer är stängda.