Carnivore – en utmaning

Jag har nyligen testat att äta 100% Carnivore under 2 stycken 30 dagarsperioder. Jag betraktar det som tillfällig elimineringskost, när man vill uppnå vissa resultat och blev rekommenderad att testa vid mitt läkarbesök i februari. Jag har testat eliminering tidigare i mitt liv så egentligen var det inget nytt, det var mer på ett annat sätt den här gången och framför allt under längre tid.

Jag har tänkt skriva och berätta om mina upplevelser, men det har liksom tagit emot. Jag har inte riktigt utvärderat mina slutsatser och behöver lite mer betänketid.

Har någon av er läsare testat och hur upplever ni det i så fall? Jag behöver lite frågeställningar att fundera runt för att komma vidare.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

7 svar på ”Carnivore – en utmaning

 1. Jätte spännande. Jag skulle vilja veta hur dina blodvärden såg ut efter trettio dagar. Hur upplevde du själv prövningen? Såg du några hälsoförbättringar? Försämringar? Viktförändring? Humör? Osv. Allt.
  Tack för en jätte fin blogg.
  /S

   • Jag har själv testat carnivore, utan framgång tyvärr. Framförallt är det illamående, diarréer och akne som har fått mig att ge upp. Jag har hört att carnivore ska fungera fint mot akne, men inte för mig. Kanske borde jag ge det längre tid, ett år? Men det är svårt att stå ut med ovannämnda bieffekter så länge.
    (Jag är ny att kommentera, tror jag ?, men jag har läst din blogg i många år. Känner ofta igen mig. Tack för att du orkar dela med dig!)

 2. Oh tack för att du vill dela med dig i synnerhet om Carnivore med bilder och allt. Många reagerar väl för utsläpp från djuren men problemet i så fall är ju att de inte får den kost de ska ha utan ger dem en massa konstgjord föda som de inte ska ha.

  När jag kommer hem från min Frankrike-vistelse så ska jag göra ett försök. Inte roligt att äta kött i Frankrike när man ser hur de behandlar djuren. Äggen där har jag inte heller någon stor lust till.

  Ska bli intressant att höra vidare från dig om detta ämne.

  Ha en trevlig sommar.

  • Jag har inte minsta tveksamhet när det gäller djuren. Jag köper bara lokalproducerat kött från gårdar där jag känner till djurhanteringen och tror inte ett dugg på de där utsläppsdiskussionerna. Tror det är veganpropaganda utan verklig substans.

 3. Jag har testat carnivore i ett år. (Är 50år)Har fått fantastiska resultat på kroppen! Byggt så mycket muskler(tränar styrketräning) Min allergi har senaste månaderna blivit bättre! (Vet dock exakt ej vad jag ej tål). Trodde det var pollen. Sover bättre.
  Det som jag upplever negativ är att jag har mycket lättare att falla ur då jag har ett större sug att fuska och det är svårt att stå ut i längden mot hjärnspöken. Sista veckorna har jag försökt lagt till mer fett men svårt om man ej lägger till sås tycker jag. Mår bra men det blir extremt tråkigt i längden. Jag är ingen fan av grönsaker så det saknar jag ej. Ska försöka lägga till lite saker som ej är animaliskt som jag tål så det ej blir så trist i längden. Men vet till 100% att mejerier är dåligt! Men ost är ju sååååå gott!
  Med vänlig hälsning, Annag

Kommentarer är stängda.