Withings mitt mät- och appsystem

Jag får ibland frågor om hur jag mäter allt.

Vågen, Sleep-sensorn och blodtrycksmätaren skickar all info till samma app som jag läser av i telefonen. Appen heter Health Mate. Withings är märket på de produkterna. Finns att köpa här i Sverige. Under en period ägde finska Nokia hela Withings, men nu är det återfört till franska Withings. Det finns spår kvar av Nokia på vissa produkter om någon undrar.


Vågen mäter vikt, räknar ut BMI, fett %, puls och temperatur i rummet där den står (sovrummet).

Sleep registrerar sömn, puls, andningsstörningar och snarkningar.

Blodtrycksmätaren är trådlös och enkel att använda.

Withings-systemet samlar in steg, rörelse/puls från den klocka jag använder, Apple Watch just nu, men också från andra på marknaden vanligt förekommande program. Jag hade Withings aktivitetsklocka ett tag men har fastnat för Apple eftersom jag har en iPhone.

Som komplement använder jag appen iCardio för aktivitetsregistrering.

Jag kostregistrerar inte detaljer, men vill jag göra det kan jag få med det också. MyFitnessPal heter appen där jag räknar ut och tar fram diagram på näringsinnehåll.

Ställ gärna frågor om jag glömt något ni undrar över.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

2 svar på ”Withings mitt mät- och appsystem

  1. Visst möter du blodsocker också? Vilken mätare använder du? Mäter du flera gånger per dag eller bara på morgonen?

    • Hej Monica
      Jag mäter blodsocker bara ibland som kontroll och har flera olika mätare. Däremot mäter jag kontinuerligt (CGM) sen 1 september 2018 glukos i vävnadsvätskan med en Freestyle Libre. Den mäter var 15 minut dygnet runt.

Kommentarer är stängda.