LCHF-magasinet har svaren

I LCHF-magasinet 2015-4 fanns ett par nycklar som verkar ha löst min gåta. Svaret finns i bilden ”många har problem med näringsupptaget”. En del av en mening i en intervju där Martina Johansson och Stephanie ”Keto” Person samtalar om ketogen kost kan räcka för att väcka spårhunden i mig. Det tog två år innan jag fick svaret. Man får inte ha bråttom, då tappar man lätt bort sig i virrvarret. Det är ett stort pussel att kartlägga allt som kan hända när det krånglar. Jag visste redan att jag hade inflammationsmarkörer (hög sänka, SR mm) men jag visste inte att jag hade näringsbrister och funderade inte heller över det eftersom ”jag äter så nyttigt” och tar en del kosttillskott för det vi vet är svårt att få tillräckligt av via kosten.

Jag hade vid blodprovstagningen i höstas (2017) flera näringsbrister förutom flera tecken på inflammation som förmodligen har hindrat min viktminskning. Varför skulle kroppen släppa på fettet när den samtidigt kämpar mot inflammation och för att få näring? Stephanie beskriver i den lilla texten ovan precis vad som händer och det stämmer på hur jag mådde förutom candidan (Candida albicans), den hade jag ändå lyckats utrota, men det var en jobbig kamp.

Du vet väl att du kan beställa gamla tidningar och ”Läsa-ikapp”?
Vem vet om du också hittar en nyckel i någon gammal artikel. Det mesta i vår tidning tål att läsas om. Om våra erbjudanden på hemsidan inte stämmer med vad du saknar är det bara att skriva till pren@lchfmagasinet.se och berätta vilka du önskar så kommer vi överens om ett bra pris. Jag har semester hemma just nu och tar emot betalning via Swish så det går fort och enkelt att få iväg dem.

LCHF-magasinet 2015-4

Tack för att du läste, välkommen tillbaka