Äntligen läkarkontakt

Jag är välkommen till Blodtrycksdoktorn. ❣️ Det kändes lite märkligt att få beskedet en röd dag (Annandagen) när närmaste vårdcentral har 5-6 veckors väntetid för första kontakt.

Det var 13 februari som blodtrycket utan känd orsak rusade upp till 198/107 och än så länge har ingen läkare kommenterat det trots två besök på SöS-akuten och ett på närakuten. Vid de besöken var bara frågorna om hjärtinfarkt eller lungemboli intressanta. Blodtrycket nämndes aldrig, kollades inte ens alla gånger.


Nu får vi veta mer om hur Blodtrycksdoktorn fungerar i skarpt läge


Jag har redan fått digital remiss och ska ta både blod- och urinprover på lab så fort som möjligt och får sen träffa en läkare digitalt. Jag väljer antingen lab i en lista de har på anslutna i den region jag tillhör eller pappersremiss till ett lab jag själv väljer. Läkarbesöket kostar 100kr och resten ingår i den vård vi har gratis. Sköterskan hörde av sig via appen och jag får kontakta henne när jag vill med frågor.

Blodtrycket är redan bättre, men det är en bit kvar ner till 123/85 där jag var förra gången när jag inte fick vara med. Den gången kom jag precis dit jag är nu dvs till sköterskan som agerar grindvakt.

Blodtryckskurva

Det ska bli spännande att se vad som händer.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

2 svar på ”Äntligen läkarkontakt

  1. hallå du har gjort riktigt, riktigt rätt. har haft blodtrycksdoktorn en längre tid 200 när jag startade och 135 nu. har oxå lagt om min kost så klart och rör mej mer. så lycka till
    vänligen lena e

Kommentarer är stängda.