Laboratorietester

Som pensionär hade jag normalt avstått bilkörning just idag när april överraskade oss med snö, men nyfikenheten drev mig till provtagningen som Blodtrycksdoktorn remitterat mig till. Vi har inte fått lika mycket som andra landsdelar – ännu.

Två små rör blod och ett litet till med morgonurin ska väl inte vara något problem tänkte jag. Många sköterskor har stuckit mig och få klarar det. Jag är tålig numer. De får gräva tills de är nöjda.

Jaja, nu är det gjort och jag fick frukost.

Det blir spännande att jämföra proverna med de jag tog helt nyligen på eget initiativ. Mycket har ändå hänt bara de senaste två månaderna. Det känns som en meny att läsa igenom de standardiserade formulären VC använder.

Remissen kom i appen. Skrevs ut och togs med till labbet.
För den som har ett Unilabs nära sker allt digitalt.

Det känns lite ovant att skriva ”online”, det här hände i morse och jag brukar vara mycket senare än så när jag berättar saker.

Jag får återkomma om svaren.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka