Vad hände sen?

Jag har nyligen delat vad som hände när jag mådde dåligt och blodtrycket steg till för mig absoluta maxvärden (198/107). Det blev definitivt mer dramatiskt än hur jag kände mig.

Det är flera 🥰 som av naturliga skäl frågat hur jag mår nu och det korta svaret är bättre än just den dagen vi ringde 112, men pigg är jag inte.


Den här historien övergår nu från drama till fars


Vi har bott i Nynäshamn sen hösten 2022. Jag har inte behövt kontakta vården under tiden och har därför inte listat om mig till ny vårdcentral. Det gjorde jag nu för att kunna boka tid.

Tidsbokningen sker via en app och jag skrev:

Mitt textmeddelande till VC

Syftet var att få en läkartid i närtid som uppföljning av mina problem, men jag var tydligen otydlig.

Svar: Eftersom du listade dig hos oss idag måste jag konsultera en läkare. Vi har för närvarande 5-7v väntetid till läkare.

Med vänlig hälsning ……. Leg sjuksköterska

Jag förklarade att vi flyttat och inte behövt vård tidigare och sa att jag tyckte 5-7 veckor lät länge med tanke på hur akut 112 upplevde situationen. Jag frågade var jag skulle söka istället.


Två dagar senare ännu inget svar och jag frågade igen…

Svar

Eftersom jag lämnade SöS utan läkarbedömning hade de ingen remiss och då tar det 5-6v för nybesök.


Topplocket gick och jag skrev några väl valda ord om att byta vårdcentral…

Svar

Jag förstår det känns trist…(en harang om deras regler)

Jag håller koll på måndag efter återbudstid… (försöker kringgå regler)


Har jag hört något mer? Nej och det är över en månad sen. Jag bokade aldrig någon tid 4-5 veckor senare, som hade varit nu för jag blev så LESS och annat kom emellan. Det får jag skriva om i nästa avsnitt.


Istället har jag regelbundet börjat mäta mitt blodtryck själv och det är betydligt högre än jag som lågtryckare är van vid, men det finns ljusglimtar så jag har gott hopp.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

3 svar på ”Vad hände sen?

  1. Bra att det går bättre med dig nu, men oroligt att det inte är som tidigare, och att du inte får tid hos vc. Hoppas på snarlig bättring. 😉

  2. Jag hoppas du snart mår som du verkligen förtjänar – alldeles utmärkt! Du har ju verkligen försökt göra allt man ska för att må bra och undvika att belasta vården. Sen är det alltid klokt att lista sig på en vårdcentral, om oturen skulle vara framme. Man kan ju trilla omkull trots goda kostvanor!
    Måste berätta att det kan vara klokt att kolla att listandet fungerar också. När jag för många år sedan flyttade till Gotland upptäckte jag att jag inte blivit listad. Värre än så: jag existerade inte ens. Hur vi löste det problemet minns jag inte, men så var det. Bara lokala skatt visste att jag fanns…
    Kram och hopp om snar, god hälsa!
    Monika S

Kommentarer är stängda.