Smaksätt smör med Sambal Oelek

När man äter LCHF och behöver höja fettkvoten kan det bli lite tjatigt att bara lägga på ”en klick smör”.

Vi fick för många år sen tips på att man kan smaksätta smöret med färdiggjord Sambal Oelek istället för att själv hålla på och hacka chili osv.

En tsk till 50 g är en rekommendation att börja med. Gillar man inte stark mat tar man lite mindre, annars mer. Lättast är att låta smöret blir rumsvarmt och sen mosa runt med en gaffel.

Jag har ju lovat att komma med små tips och det här kom när jag skulle äta min lunch. Jag är helt ensam hemma och kunde både fotografera, äta och blogga om maten i lugn och ro 🙂

Dagens lunch blev en restbit av gårdagens fläskkarré med grönsaker och en rejäl klick Sambal Oelek-smör. Riktigt gott.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

12 svar på ”Smaksätt smör med Sambal Oelek

 1. Ett tips till!
  Riv lite limeskal i sambal oeleksmöret, det tillför en underbar fräsch smak.
  Har precis hittat din blogg Margareta, och läser allt du skrivit då jag känner igen mig mycket i din histora. Är en 57 dam som också hållit på med Atkins och lchf sedan 2005.
  Tack för intressant och inspirerande läsning!
  Lena

  • Vi tycker det är godast rumstempererat. Då kommer smaken fram bäst och det blir som krämig bearnaisesås nästan. Det syns kanske på min bild att det inte är kallt alls.

 2. Jag har inspirerats av Tommy och har gjort krydd/örtsmör som jag lagt i frysen. Lite olika smaker: persilja, basilika, citronmeliss m m. När man har köpt en kruka med någon färsk krydda/örter så blir det alltid lite över. Ett bra sätt att ta vara på stråna som blir kvar i krukan är att hacka ner och bland med smör.

Kommentarer är stängda.