Midsommarhälsning – Allt har sin tid

Det är något speciellt med midsommar.
2006 satt jag i en sommarstuga och knåpade ihop stommen till ”Kolhydrater i fokus” (KiF) ett samtalsforum som kom att bli Folkuniversitet för lågkolhydratkost i Sverige. På den tiden fanns inte Facebook. Via dr Annika Dahlqvists blogg och Kif spreds informationen över världen. Vi hade svensktalande medlemmar i många andra länder än Sverige .

Kif blev också stommen i det som kallas LCHF-kryssningen. Kryssningen startades av Karin Eldh och mig 2008 och har pågått varje år sen dess. I år är det pga Coronaviruset uppskjutet till hösten. Jag har efter alla dessa år från i år lämnat min ledarroll.


Allt har sin tid


När dr Annika inte längre hann med frågor på Kif tog jag kontakt med dr Andreas Eenfeldt och frågade om han ville ta över frågespalten. Ett år senare startade han sin egen blogg Kostdoktorn, den sida som idag heter DietDoctor.com och är spridd över världen på flera språk.

Under den tiden fanns många som ville göra reklam på Kif för att sen tjäna egna pengar på sin verksamhet. Det var inte tillåtet enligt iFokus AB, så jag la ner mycket tid på att jaga och stoppa den som försökte. Själv la jag ner ungefär en halvtidstjänst under 3 år som frilansande volontär utan ersättning.. När jag släppte det dagliga arbetet med Kif var vi 20 000 medlemmar. Därifrån kom grunden till LCHF-magasinets prenumeranter. Sen dess är jag fortfarande sajtvärd och Kif lever än, men för en ganska slumrande tillvaro jämfört med storhetstiden

Strax innan midsommar 2009 var vi tre som skissade på LCHF-magasinet. Det projektet kom att ta all min tid utöver mitt vanliga heltidsjobb. Skillnaden var att jag fick en blygsam men dock ekonomisk ersättning och kunde så småningom minska tiden för min anställning. Första numret kom ut i mars 2010 och fram till dess hade jag byggt ett prenumerations-system som tillgodosåg våra behov med kalenderårs-prenumerationer. (Jag är programmerare).

Sommaren 2010 var jag med och startade den första LCHF-campingen som hölls första helgen efter midsommar i Trosa. Initiativtagare var dr Annika Dahlqvist som tyckte vi skulle ha en sommaraktivitet. Evenemanget flyttade till Säffle året efter och 2013 hoppade jag av ledningsgruppen. I år är första året planerat att inte vara med och då blev det inställt.


Allt har sin tid


Nu under midsommar 2020 gör jag det avslutande arbetet med LCHF-magasinet och ytterligare en epok är slut.


Allt har sin tid.


Jag har nyligen tagit del av bråket kring dr Annika Dahlqvists läkarlegitimation. Har ni missat det så finns det att läsa på Annikas blogg

För mig är Annika alltid den läkare jag först träffade som tror på och vågar rekommendera både LCHF-kost och att våga avstå från statiner plus en massa annat. Vill du läsa när jag tackade nej till statiner är länken här.

Kära Annika ❤️, jag struntar i om du är legitimerad eller ej. För mig är du alltid den läkare som vågade gå mot strömmen. Enda skillnaden nu är att du inte får skriva ut recept. Den läkande kost du förespråkar behöver inga recept och avråda från att ta emot recept blir väl lättare nu utan legitimation. ?

Livet går vidare och vi fortsätter att träffas när vi får möjlighet.

Allt har sin tid

Underbara Constance Spry lever i en undanskymd tillvaro i vår trädgård
Tack för att du läste, välkommen tillbaka

3 svar på ”Midsommarhälsning – Allt har sin tid

  1. Tack för ditt fina arbete! KiF öppnade en helt ny värld för mig kring 2010/2011 då jag först hörde talas om lchf (och fastnade direkt).

    Jag kommer ihåg en ”galen” kvinna på tv när jag var barn som pratade om det vita giftet, socker och vetemjöl. Alla tyckte det var tokigt, och nu som vuxen förstår jag att det måste varit Annika Dahlkvist som också har varit en sådan oerhörd insipiration och kunskapskälla!
    Ni har förändrat många liv.

  2. Tack Margareta! För mig gör det senaste drevet ingen praktisk skillnad. Jag skriver ändå inga recept nu för tiden, utan vänder mig till vårdcentralen om det är något jag eller min man behöver. Det som drevet har uppmärksammat är hur klimatet har hårdnat i kost- och hälsofrågan, och det gör ju att vi verkligen måste fortsätta att kämpa, och inte ge oss.

Kommentarer är stängda.