Elimineringskost – repris

Ibland vill jag backa bandet och berätta något från förr som bakgrund till ett nytt beslut jag fattat. Det känns bättre att länka tillbaka till ett inlägg jag skrivit tidigare än att skriva om samma sak igen. Hoppas du vill följa den här länken och läsa det inlägget från 2012 och sen komma tillbaka hit och läsa fortsättningen.

Jag är med i ett projekt som startar i kväll och som pågår under 14 dagar. Det handlar om att följa en elimineringskost som kallas Paleolithic Ketogenic Diet. Inte alltför olik den fisk- och smördiet jag genomförde under tre veckor 2004 och som jag beskrev i inlägget från 2012.

Martina Johansson presenterar projektet och oss deltagare och hur ni kan följa oss i det här blogginlägget.

Jag behöver en nystart och eftersom jag har positiv erfarenhet från tidigare elimineringskost, där kroppen får vila från allt onödigt, så vill jag ge den här PKD-varianten en chans. Den är ännu striktare än min förra elimineringsdiet och förmodligen ännu mer läkande.

Ni som följt mig länge vet att jag testat Carnivore 2 ggr 30 dagar tidigare utan att vara helt nöjd och att jag ens ger mig in i det här är för att det är lite noggrannare upplagt. Mitt förra experiment var bara ”inget från växtriket” medan det här kräver både högre matkvalitet och mer varierat innehåll (inälvor och märg), det är också striktare mängdregler. Vi kommer vara flera som gör det samtidigt och kan därför både utbyta erfarenheter och hjälpa varandra att utvärdera resultatet.


Wish me luck


Tack för att du läste, välkommen tillbaka

4 svar på ”Elimineringskost – repris

 1. Jag läste din gamla länk och fortsatte här. Ska bli intressant att få höra hur det går framöver. Det där med fisk och smör låter inte helt tokigt. Tror jag skulle klara det i en vecka i alla fall. Dock har jag inga problem med smärta. Men det kunde ju vara intressant att testa hur man mår på en sån diet. Får se om jag kan motivera mig.

   • Just det. Bra planering är A och O.
    Kanske lämpligt experiment på Nolaskogs.
    Det är enklare att inte vara hemma hos sig själv.

    Jag har följt kostdoktorns LCHFutmaning en gång. Det var enkelt så till vida att man visste exakt vad man skulle äta varje dag.

Kommentarer är stängda.