MSM – svavel

Under de 15 år jag aktivt arbetat för bättre hälsa har jag ofta lärt mig saker som jag testat och sen glömt bort. Det kan vara ett kosttillskott jag tagit och inte känt någon effekt av, eller så har det tagit slut och jag har inte köpt nytt. Då tar det inte lång tid innan det faller i glömska och sen dyker det upp igen i takt med att allt fler tar tag i sin hälsa och kommer med olika tips.

MSM har gått en helt annan väg. Jag har känt till det väldigt länge och jag har flera burkar hemma och ändå tar jag det inte. Varför? För att det framkallar kaskadkräkkänsla och dessutom vrider runt i magen. Det går liksom inte.

Varför jag tror jag behöver MSM trots detta?

Jo för att svavel är en så viktig beståndsdel, inte minst i fascian (bindväven) som jag lär mig allt mer om, men i stort sett hela kroppen är beroende av svavel. Cellväggar blir elastiska, genomsläppliga och näringsupptaget ökar. Jag jobbar ju primärt med mitt dåliga näringsupptag.

Vilken mat innehåller svavel?

Svavel finns bla i ägg, mjölkprodukter, bönor, kål, kött och fisk, men som med mycket annat blir det mindre när man hettar upp maten. Jag äter efter mitt IgG-test varken ägg eller komjölk. Bönor blir magen dålig av och kål ibland men inte baskost. Fisk och kött däremot men oftast tillagat. Varifrån får jag då svavel? Förmodligen får jag i mig en del med kosten, men eftersom jag gillar att boosta saker ibland så utgår jag ifrån att jag kan behöva mer. Svavelbrist kan ge zinkbrist och andra vitamin B-brister tex och det vet jag genom test att jag har. Det handlar om den malabsorption jag dragits med under många år.

Det är här MSM kommer in i bilden och jag klarar inte av smaken och magen gillar det inte heller. Nu när jag kommit på att det fungerar att blanda salt och askorbinsyra i vatten och få det fullt drickbart, så tänkte jag testa att peta i MSM också. MSM tas helst tillsammans med C-vitamin och lite salt kan väl inte skada tänkte jag och testade.

Eftersom jag förutom ömt tandkött är lite lätt förkyld så ökade jag C-vitaminet (Askorbinsyran) till 5g (1 tsk) och Seltin fick bli samma dvs 1/2 tsk och sen dristade jag mig att peta i 1g (1 kryddmått/1 ml) MSM, det fick bära eller brista.

So far so good, det gick bra.

Avsikten är att öka dosen av MSM tills jag märker nån skillnad.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

10 svar på ”MSM – svavel

 1. Hej,
  Ny följare här. Jag tar extra msm för magens skull. Mina tabletter är en kombination av Msm och c-vitamin. Dosen är 1-3 tabletter om dagen. 2 får magen att bli snäll mot mig.

 2. Jag har inga problem alls med smaken,tänk att det kan vara så olika. Jag började i april..från 1 krm till att nu vara uppe i 2 tsk/dag. Numera köper jag ett msm pulver som c-vitaminet är tillsatt i redan. Tidigare körde jag msm+ askorbinsyra..utblandat i vatten.
  Jag tycker mig märka att hår och naglar mår bra..Vet inte om jag är piggare,använder cpap sen början på året,och den har gjort mig piggare..så lite svårt att veta om även msm hjälpt till. Som jag förstått så kan det ta sin tid innan msm visar effekt..funderar faktiskt på att öka dosen lite..Många äter högre doser än så,innan effekten visar.

 3. Hej, jag tar msm varje morgon, blandar ut det i lite vatten och dricker. Jag har faktiskt vant mig vid smaken..

 4. Man behöver öka dosen på msm långsamt. Jag började med 1 krm och ökade med 1 krm i veckan. Köper härifrån https://halsokosthuset.se
  Håller med om att det smakar hemskt. Jag klarar inte att ta det utblandat i vatten utan häller pulvret långt bak på tungan och sköljer snabbt ner det med ett glas askorbat=1 del bikarbonat, 2 delar askorbinsyra. Det smakar lika illa, men går fortare över ? Ska testa att blanda i lite salt, kanske tar det udden av svavlet…

 5. Jag har köpt magnesiumspray med msm. Vet inte om det har samma effekt men man slipper smaken iallafall 🙂

 6. Hej! Jag hade oxå glömt bort svavel. Kom på det för ett tags sen när en axel började krångla. Magen slog bakut men är nu uppe i en tesked utan problem. Så sakta sakta funkade på mig i alla fall.
  Kan tillägga att axeln knappt gör ont nu. Trodde nästan att den var sönder,men tydligen hjälpte svavlet. Så nöjd.
  Kram Annag

Kommentarer är stängda.