Morgonboost

Jag kan ta en halv tesked salt som en shot i vatten utan problem. Det är inte gott, men jag tar det som medicin. Några kryddmått C-vitamin (askorbinsyra) likaså. Det går om man har tillräckligt lite vatten, så det går fort. (1 krm motsvarar 1g Vitamin C).

Nu har jag kommit på att om jag blandar salt och askorbinsyra blir det riktigt drickbart. Kombinationen salt och surt är betydligt trevligare än var för sig.

Jag testade för att bli av med allt på en gång istället för att kämpa med två.

Tänk så bra. Lättjan är uppfinningarnas moder.

Jag använder två glasburkar som får stå framme för Seltin och askorbinsyra. Det ska vara enkelt, gå snabbt och jag ska komma ihåg. Jag glömmer lätt mina knep. Så fort jag nått mitt mål slutar jag och sen gäller det att komma ihåg hur jag gjorde nästa gång behovet uppstår. Jag betraktar de här knepen som huskurer, inte permanenta lösningar.

Varför jag tar extra salt

Varför jag tar askorbinsyra

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

10 svar på ”Morgonboost

  1. Jag tar dessutom MSM men är osäker på om det går att blanda alla tre ( Martina kanske vet ? )

  2. Hej! Jag gör också morronboost, min är havssalt och kaliumcitrat. Hade i C vitamin med, men fick på tafsen av min funktionella terapet då jag berättade om min smarta tre i ett lösning, syrligheten i C vitaminet är inte bra ihop med kaliumet och kan förändra upptaget. Sedan oxiderar C vitamin i vatten snabbt, vilket är varför man bör blanda nytt ofta, kan vara bra att känna till. Jag är i sedvanlig ordning lite mållös över paralellerna mellan våra resor.

  3. Ja, det där med salt är intressant. Jag råkade ut för seriös saltbrist för ca 10 år sen, när jag började medicinera mot min medfödda men nydiagnosticerade sjukdom (att mina njurar inte tar upp tillräckligt av den vätska jag dricker, så jag var tvungen att dricka 5 ggr så mycket som alla andra). Jag började äta medicin (=syntetiskt hormon som sa åt mina njurar att ta upp vatten) men fortsatte att dricka ”lite för mycket” av gammal vana. Råkade in i ett tillstånd av apati och trötthet som var riktigt skrämmande. När jag väl insåg det löste jag det dels genom att äta mer salt i maten och dels genom att bevaka att jag inte drack annat än när jag var riktigt törstig. Det var innerligt skönt att börja känna sig levande igen!

Kommentarer är stängda.