Kniiiip

Ja det var något man lärde sig under och framför allt efter graviditet. Att lära sig knipa var viktigt för att träna bäckenbotten och därför slippa problem med inkontinens. Innan LCHF hade jag vissa problem med just den muskulaturen, men inte så mycket att jag behövt söka hjälp.

Att problemen successivt avtagit och sen upphört helt är inget jag precis tänkt på. Det var nyligen när det sakta men säkert återkom jag började fundera på varför.

Från november till nyår 2015 har jag gjort fler avsteg från min normala kost än på många år. Jag ska berätta vilka avsteg och varför i ett senare inlägg.

Sen en dryg vecka är jag tillbaka på min normalkost och inkontinensproblemen är helt borta.

Jag hävdar inte att det finns ett samband, men jag reflekterar och drar mina egna slutsatser, eftersom skillnaden är så påtaglig. Jag vet att andra muskelgrupper påverkas positivt av LCHF, så varför inte de här? Jag har inte medvetet tränat bäckenbotten på så många år (10-15?) att det knappast kan ha påverkat just den här perioden vare sig positivt eller negativt..

Kniiipdrottningen Susan Lanefelt kan pricka av ganska många rätt

Kniiipdrottningen Susan Lanefelt kan pricka av ganska många rätt. Med lite modern uppdatering kan det bli hur bra som helst

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

13 svar på ”Kniiiip

 1. Jag har börjat om med Uretin från hälsokosten. Det tar ett tag innan man märker skillnad, men ta mej sjutton – det verkar hjälpa!
  Jag blev intervjuad om detta för ett par år sen och berättade om hur det hjälpt mej.
  Det publicerades, dock utan bild och namn. Undrar nu varför jag slutade. Nu kör jag och kan rapportera vidare hur det går.

 2. Läste informationen jag fått. Verkar som jag rört till det. Det är operation som inte går, bäckenbottenträning är bra!
  Ville rätta till detta. Alltså bäckenbottenträning hjälper även mot trängningsinkontinens.

   • Det verkar helt klart att du har stress/ansträngsinkontinens. Jag själv har lika klart trängningsinkontinens. Jag hinner inte fram, kissar helt enkelt på mej. Nästan framme….
    Jag har sökt hjälp, men det är inte helt enkelt. Vill t ex inte längre gå på teater.
    Det blir väldigt begränsande i vardagen. Missar mycket.
    Har läst om injektion med botox som hjälper en del. Vet inte vad jag tycker om det.
    Nu är det blöjor som gäller, inte så kul.

    • Nä det låter inte kul och då vet jag inte heller om LCHF hjälper. Om jag håller mig till min vanliga kost märker jag väldigt sällan av problemet. Det är efter avvikelser det kommer och det kommer snabbt. Behövs inte mycket alls. Väl värt att avstå med andra ord.

 3. Visst blir det bättre med LCHF. Vill däremot påpeka att knipövningar inte hjälper mot trängningsinkontinens utan bara mot ansträngningsinkontinens.

   • Ansträngningsinkontinens är när du anstränger dig, reser dig, gymnastiserar etc
    Trängningsinkontinens är när du är så kissnödig att du inte kan hålla emot.

    • Tack!!! Då är det förmodligen ansträngningsvarianten jag får. Jag kan inte helt relatera till skillnaden, för mig känns det som ”ofrivilligt läckage” oavsett hur, men jag sätter det i samband med ansträngning.

 4. Jag har liknande erfarenheter. Skrev för länge sedan på min ifokus-presentation om hälsovinster av lchf, att bäckenbottenmusklerna verkar ha blivit starkare helt av sig själva. Jag har alltid varit usel på att knipa regelbundet.

Kommentarer inaktiverade.