Vad är viktigast?

Igår skrev jag att gluten- och sockerfritt var viktigast för mig och redan när jag tryckt iväg inlägget insåg jag att det faktiskt är en hel del mer som jag låter bli av bara farten.

Jag äter väldigt sällan bär, frukt, nötter, mandlar, frön och så vitt jag inte blir lurad ALDRIG fel fetter dvs margariner och de oljor som är omega-6-rika. Det är säkert mer jag avstår ifrån också som jag kommer på när jag får tänka en stund. Det svåra med att räkna upp en lista på vad jag avstår ifrån, som många andra tycker är självklart inom LCHF, är att jag tänker ju inte på det själv längre. Det är så självklart att det inte finns hemma och lika självklart att jag inte beställer det när jag är ute. Vissa saker kan jag göra undantag för när jag äter borta, då räknar jag in det bland mygg och det tillhör inte vardagens elefanter. Dit hör sånt som räknas in i LCHF för den som är väldigt liberal. Dressingen på hamburgaren jag skrev om igår är i så liten mängd att kolhydraterna blir försumbara om man inte lägger det ovanpå en massa annat man äter samma dag. Det är trots allt mängden totalt som avgör och inte att det är socker i det man äter. Problemet är om det söta startar sug. Då hamnar jag lätt i en fälla som blir svår att ta mig ur.

Igår åt jag fantastiskt god ångkokt lax med smör och rostade grönsaker på Melanders fisk i Täby C. Att vi avstod från potatis och fick rostade grönsaker som inte fanns på menyn verkade inte bekymra var sig kyparen eller kocken. När jag gör en sån extrabeställning granskar jag inte varenda grönsak de lägger dit. Är det majskorn petar jag bort men det mesta i övrigt äter jag. Jag hade ett presentkort jag fått för länge sen och hade jag vetat vad jag väntat på hade jag åkt dit mycket tidigare. Nu väntade vi tills vi fick ett ärende till Täby C. Vi hade bråttom och satt på nålar för att serveringen var långsam och när vi väl fick maten var det bland det godaste jag ätit på mycket länge. Så goda grönsaker potatisätarna gick miste om var vår enda tanke. Då känns det dumt att vara på språng och inte få sitta länge och njuta. Vi hälsade i alla fall beröm till kocken som tog oss på kulinariskt allvar. ***** fem stjärnor utan tvekan.

melanders

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

1 svar på ”Vad är viktigast?

  1. Pingback: Jag känner mig lurad | Vägen till 65

Kommentarer inaktiverade.