Naturligt fet mat

I mina föreberedelser inför LCHF-veckan på Rhodos bläddrar jag igenom allt jag gjort under åren och som finns bevarat. I somras pratade jag om naturligt fet mat under föreläsningen i Säffle. Eftersom jag nu har bilden framme kan jag dela med mig av den.

När vi pratar om fettkvot i kött menar vi energiförhållandet mellan fett och protein sen vattnet är borträknat. Även om det är ungefär 20 g protein per 100g i de flesta köttsorter (mer noga räknar aldrig jag) så är det stor skillnad på hur mycket fett man får i sig i samma mängd kött. Vill man äta sig mätt i magen på mindre mängd mat så är det bäst att välja feta bitar redan från början. Väljer man ändå de magrare är det viktigt att tillsätta extra fett för att få till den där riktiga mättnadskänslan.

Rött= Protein, Blått=fett

Rött= Protein, Blått=Fett, Grönt=Kolhydrater

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

1 svar på ”Naturligt fet mat

Kommentarer är stängda.