Blodtryck

I December 2022 blev jag och maken testade av Blodtrycksdoktorn men fick så bra resultat att ingen av oss blev antagna för fortsatt uppföljning, vi var däremot välkomna tillbaka om något hände.

Det kom som en chock 13 februari i år när jag kände mig yr, illamående med andningssvårigheter, tryck över bröstet och blodtrycksmätaren visade 198/107. När chocken efter några dagar lagt sig och jag inte fick hjälp på den närliggande vårdcentralen kom jag ihåg Blodtrycksdoktorn som lovade återbesök vid behov.


Jag hittade Blodtrycksdoktorn via en annons på Instagram. Jag har inte sett annonsen på länge men så här ser profilen ut.

Normalt är jag skeptisk till intensiva annonskampanjer från digitala vårdgivare men valde att ta reda på mer via deras hemsida Blodtrycksdoktorn.se. Min gamla vårdcentral påpekade att det hos vissa digitala aktörer krävs listning, dvs du förlorar din kontakt med ordinarie vårdcentral, så är det inte här. Blodtrycksdoktorn är ett komplement speciellt inriktade på blodtryck.

Jag läste att deras idé är att det skrivs ut för mycket blodtrycksmediciner och ett skäl är att för många är trycket stressrelaterat och därför högre i vårdmiljö där recepten skrivs och i verkligheten lägre i hemmiljö. Den här läkaren justerar dosen efter verkligheten.

De har en blodtrycksskola dvs lär ut livsstilsrelaterade beteenden som påverkar blodtrycket och kommunikation i appen med en sköterska som coach.

Jag tyckte hela konceptet kändes trovärdigt och därför testade vi.

Vi kom första gången aldrig så långt som till doktorn. Båda hade för bra tryck utan medicinering. En värdefull och helt gratis bekräftelse. Vi fick skicka tillbaka våra blodtrycksmätare. Jag har sen dess (bara 14 månader) levt i tron att blodtrycket varit fortsatt lågt. Har inte ens kollat trots att vi har en bra mätare.

😳🫣.

Jag mailade deras support och fick utan problem kontot öppnat igen (Mobilt BankID) och det tog ett par dagar att få mätaren med posten.


Jag är nu på punkt 6 i Kom-igång-listan och väntar på besked från sköterskan och jag antar det blir efter långhelgen

🐣🌸🐣


Tack för att du läste, välkommen tillbaka