Macadamianötter

Som jag skrev i förra inlägget äter jag sällan nötter och gör jag det blir det små mängder. Den senaste veckan har varit ett stort undantag. Jag har ätit stora mängder Macadamia för att testa vad som händer. Med stora mängder menar jag en hel påse på 125g vid samma tillfälle flera dagar i rad och en dag hela två påsar. Orsaken har varit brist på bra mat och jag har tänkt att Macadamia är åtminstone ett bra fettillskott. Det blir nästan 100 g fett per påse och det står man sig länge på. Två påsar blir hela dagsransonen fett om det krisar.

125g från Lidl med 78g fett per 100g

Fetthalten är hög i Macadamia

Macadamianöten tillhör det jag kallar självbärande mat. Det syns tydligt på energifördelningen. Den till och med tillför fett om man äter något som är magrare än 80e%. Därför frångick jag mina principer om nötter och frön och åt mer än en näve vid samma tillfälle.

Näringsfördelningen i en 125 g påse Macadamia från Lidl

Hur gick det då?

Första dagen märkte jag ingen större skillnad och inte andra heller…men sen. Maten ska ju inte bara in, den ska ut också. Och ja den kom ut. I rasande fart och med smärta. Jag fick stanna på en bensinstation. Just då tänkte jag inte på själva nötterna som orsak, mer att det blev för mycket med två påsar den dagen, så jag fortsatte glatt med en påse till nästa dag och faktiskt en dag till. (Hur dum får man bli, men jag blir lätt manisk på det jag får äta när det finns).

Tja nu vet jag i alla fall att det är nötterna eftersom tidningsbilagorna sen dess levereras i Expressfart och av den typen vi inte vill ha. Floating och med fel färg.

Jag har alltså genom att överäta Macadamia (125 g per dag eller mer) lyckats förstöra det jag byggt upp med rätt färg och ej flytande konsistens. Jag har fått bekräftat att det verkligen handlar om fettupptag och kanske vilket fett man äter hur restprodukterna blir. Motsvarande mängd smör (ghee) brukar inte få det resultatet, men det är också ett helt annat fett.

För ordningens skull kan jag ju redovisa glukosvärden och ketoner också. Det är oförändrat. Ingen påvisbar förändring alls. Dvs teorin om att Macadamia är ett självbärande ketolivsmedel håller.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

1 svar på ”Macadamianötter

  1. Tack för all kunskap du delar med dig till oss.
    Det uppskattar vi verkligen

Kommentarer är stängda.