Floating Poo

Det finns vissa samtalsämnen som inte är helt salongsmässiga. Vi som lider av IBS och andra värre mag- och tarmåkommor vet vad det handlar om. Jag brukar kalla det Morgontidningen här på bloggen medan andra kort och gott säger nr 2. Det amerikanska ordet Poo tycker jag låter lite kul. Särskilt nu när jag tänker skriva om hur viktigt det är att Poo inte flyter omkring utan sjunker. Det finns få saker som är så lätta att kontrollera själv som färg, konsistens och flytegenskaper.

Morgontidningens hälsa är jätteviktig. För mig är det a & o, eller ”number one” att ”number two” fungerar. Dagligt toabesök i klartext. Jag har haft hjälp att veta vad jag ska sträva efter, för att få den där eftersträvansvärda självgående känslan.

Lagom brun färg strävar vi efter

Jag mår bäst med 4-5 och brukar fundera över när det snarare är 1:or som plumsar efter hårt arbete.

Sen kommer vi till rubriken. Floating Poo

Om Poo flyter oavsett färg eller konsistens är något fel.? Jag har läst om varför och hur man enklast åtgärdar, men jag minns inte eftersom det inte gällde mig själv. Det blev bara check ✔️på den. Jag kan därför tyvärr inte hjälpa till med vad som är fel, jag bara konstaterar att mina är snabbt sjunkande skepp ??? och det är jag glad för.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

5 svar på ”Floating Poo

  1. Har för mig att jag läst att bajs flyter om den innehåller gaser, vilket isf skulle indikera att tarmbakterierna inte hinner göra sitt arbete eller är för få.

  2. Det är lite lustigt för i det engelska tv-programmet ”Du är vad du äter” sa programledaren att det skulle flyta. Och jag har tänkt på det någon gång ibland genom åren och konstaterat att mitt aldrig gjort det. Antar att jag nu kan vara nöjd med det och sluta fundera. 🙂

Kommentarer är stängda.