Viktigt möte del 5 – Det går om man vill

När Stephanie redan i oktober 2016 sa att jag måste sänka mitt fasteblodsocker till ett medel under 4,5 för att blir helt anpassad till fettdrift (keto adapted) istället för glukosdrift trodde jag inte det var möjligt för mig som egentligen är diabetiker.

Efter 12 år med LCHF har jag sluppit fullt utvecklad diabetes typ 2 och varit glad så länge fasteblodsockret varit under 7,0 (diabetesgränsen) och ännu hellre under 6,1 (pre-diabetesgränsen). Jag har varit stolt när jag blivit testad på lab och kunnat visa att man kan vända diabetestrenden. Med mina nuvarande värden har  diabetessköterskan slutat kalla mig för kontroller och förutom att jag måste betala stickorna själv är det ingen förlust för mig. Senaste kontrollen på Werlabs visade ett hbA1c på 36, vilket innebär ett medelsocker på ungefär 6,0, vilket är ungefär det jag mätt själv här hemma. Mellan 5,5 – 7,5 brukar jag hamna.

Nu är detta alltså inte bra nog. Jag skall ner till under 80 mg/dl enligt hennes enheter och det innebär 4,44 mmol/l enligt våra enheter. Ett äventyr som kräver noggrann ledsagning.

Jag har en mental spärr att komma igång med ett sånt här projekt. Det gäller att planera varenda tugga 24 timmar per dygn 7 dagar per vecka dvs ALLTID utan undantag. För mig är framförhållningen/planeringen svårast, så det var en utmaning. Det är mentalt som ett extra heltidsarbete för mig som hellre lever timme-för-timme när det gäller mathållning. Det är inte frågan om att ta dagen som den kommer och att gå ut och äta när man känner att tiden/orken inte räcker till.

Jag har förstått att det finns nyfikna bland er läsare som undrar hur det gått med mitt blodsocker…

Fasteglukos dag för dag

Jag är på gång. Jag har nått målnivån flera gånger, men det är inte tillräckligt stabilt.

Om jag räknar ut ett medeltal varje vecka och visar ytterligare en kurva ser man tydligare att jag har en bra bit kvar innan jag kan säga att jag lyckats. När kurvan håller sig inom det ljusblå området är jag i mål. Det är en bra bit kvar men det känns inom räckhåll nu när jag äntligen förstått hur man gör.

Medelvärde fasteglukos vecka 1-11 under 2017

 

 

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

2 svar på ”Viktigt möte del 5 – Det går om man vill

  1. Coolt har kollat på Stephanie på youtube.
    Hon verkar vara av den strikta skolan vilket jag tror jag är bra för en del.
    Hoppas det går bra för dig!

Kommentarer inaktiverade.