Viktigt möte – del 1

Min man Mats söker hellre information via Youtube (video) än via Google (text). För två år sen (november 2014) hittade han en kanal tillhörande Stephanie Person i Los Angeles. Hon påstod sig vara expert på ketogen kost och därtill personlig tränare i Hollywood, LA, USA. Hon var ingen vi kände till genom våra amerikanska nätverk även om Jimmy Moore intervjuade henne i aug 2014. Hennes träningsprofil (ketogen kost och hård styrketräning) tyckte både Mats och jag stämde överens med LCHF-magasinets krönikör Martina Johansson så vi tipsade Martina som genast började följa henne. I oktober 2015 fick Martina chansen att träffa Stephanie för en exklusiv intervju. Den publicerades i LCHF-magasinets decembernummer 2015.

LCHF-magasinet 2015-4

Det som irriterar mig en smula är att i den artikeln finns lösningen på något som jag letat i många år och som jag inte fattade då. Eftersom jag verkar vara ovanligt trögfattad när det gäller mycket så har det tagit över ett år innan jag enligt en helt annan outgrundlig väg hittade fram till lösningen igen.

Stephanie har svaret

När jag läste det här avsnittet var jag deltidssjukskriven pga stress, jag hade vad jag trodde kontrollerat blodsocker eftersom jag åt strikt LCHF. Candida jobbade jag bort genom att utesluta jäst och socker för många år sen. Det kändes därför inte som att det var riktat till mig specifikt, ”jag är ändå väldigt strikt jämfört med många andra” tänkte jag förmodligen. Jag tänkte säkert också att jag faktiskt åt väldigt ketogent eftersom jag hade bra värden både med blodtester och när jag blåste i min Ketonix.

Jag minns att jag funderade över mitt kaffeintag och inte minst när flera i vår svenska LCHF-värld började fundera över kaffeintaget, minskade även jag ner en smula och gjorde även uppehåll rätt länge. Enda skillnaden jag märkte var att jag lättare blev förstoppad.

Det jag minns väldigt väl var att Martina efter intervjun sa att Stephanie anser att det inte räcker med ketoner, man måste även ett lågt fasteblodsocker för att gå ner i vikt och eftersom jag är kostbehandlad diabetiker känns det omöjligt att nå ner till de nivåerna.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

2 svar på ”Viktigt möte – del 1

  1. För lite magsyra ,gör ju att maten kommer ut i tarmen osmält,vilket gör att tarmen inte kan ta upp alla näringsämnen. Med näringsbrist som följd+ utebliven viktminskning…..

Kommentarer inaktiverade.