Törst

Som en förmodad konsekvens av att jag inte druckit kaffe sen första april har jag upplevt mycket större törst. Jag är törstig hela tiden och dricker väldigt mycket mer vatten än vanligt och då blir det fler toabesök. Själva rensningen upplever jag som positiv även om det kräver mer planering när man inte är på invanda platser.

Det är så stor skillnad att jag förstår att jag druckit för lite tidigare. Kaffemängden jag skippat går inte att jämföra volymmässigt med vattnet jag behöver nu och kaffet i sig verkar döva törsten.

Jag är oerhört glad för vår investering av ständigt kallvatten och ismaskin, när vi gjorde om köket. Bubblorna bryr jag mig inte så mycket om, men det finns det istället andra som njuter av. Väl värd investeringen. Vårt kommunala vatten är allt annat än kallt när det kommer och man får spola läääänge vilket känns onödigt.

Vatten

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

5 svar på ”Törst

  1. Apropå törst – testar fett-te som kvällsdryck, med lite grönt och något med protein i (läs: ost, just nu). Eftersom jag redan har för god fart på magen i vardagslag, om jag inte håller mig borta från bröd/mjöl/socker helt och hållet – avvaktar jag med kokosoljan, men smör i rooibos, det smakar mums. Skippar vispandet, för det är helt okej för min del att se de rara fettdropparna i det vackert färgade teet. I övrigt uppskattade jag varmt din noggranna genomgång av fettkaffet.

    Hoppas innerligt att du mår så bra som du verkligen förtjänar, dvs alldeles fantastiskt bra, kära Pärla!

  2. Vad hände då med smör och MCT-olja som tidigare intogs i kaffet?

  3. Jag tycker jag springer på toa väldigt mycket om jag skippar eller minskar på kaffet, även om jag bara byter kaffet mot te (som oftast, på jobbet, blir rooibos eller något örtte). Törst är det sällan jag känner – men så är det jämt.

  4. Jag har funderat på min törst ett tag. Kaffe har jag ännu inte blivit stor nog att uppskatta, men te går ned, särskilt på jobbet. Te är ju vått, största ingrediensen är vatten – men varför känner jag mig då torr i munnen när jag druckit det? Så var det inte förr – under åren före 60, men nu kan munnen kännas som sandpapper.

    Dags att överge svarta teet för andra sorter? Rooibos tillhör våra kvällsritualer och jag är förtjust i myntate, särskilt vår härliga sommardryck av färska blad från chokladmyntan som växer inlåst i ett cementrör. Har du och/eller någon av oss andra läsare klokhet eller iakttagelser att bidra med?

    Varmaste hälsningar kära pärla!

Kommentarer inaktiverade.