Ketodressing

Oj det kom i mailen en fråga angående min dressing med kokosolja. Det känns riktigt roligt när det man skriver väcker sådant engagemang.

Det finns som vanligt inte något recept. Jag experimenterade mig fram enligt de varianter jag brukar göra med olja och vinäger dvs ungefär 1/3 vinäger och 2/3 olja och så halverade jag olivoljan och tog resten kokosolja. Dvs i slutänden lika delar av alla tre.

Ursprungsidén kommer som vanligt från USA och där kallar mina bloggkompisar den för ketodressing just för att den är ett kallt ketosbevarande alternativ till sallader. De tipsade om att halvera olivoljan till förmån för kokosolja.

Kryddar gör  jag med torkade örter (det syns på bilden), krossad vitlök, peppar och salt. Jag är en ”man tager vad man haver”-människa så det är väldigt spontant hur det blir varje gång. Minns jag rätt är det chili i just den här omgången. Man får helt enkelt smaka sig fram. Börja med LITE vinäger om du är osäker (jag använder Mangovinäger just nu), den är svårast att dosera rätt och svår att släcka om det blir för starkt. Mer vinäger däremot är lätt att tillsätta efterhand och det är en smaksak verkligen hur man vill att en dressing ska smaka, mycket beroende av vad den skall vara till.

Min salladsdressing innehåller  örter, vitlök, chili salt och peppar

Min salladsdressing innehåller örter, vitlök, chili salt och peppar

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

4 svar på ”Ketodressing

  1. Tack före receptet på dressingen. Jättegod och enkel.
    Jag lagade min med pressad citron/limesaft eftersom jag inte äter vinäger som är fermenterat. Använde den sen som marinad till biffar men då spädde jag ut den lite med mera olivolja eftersom jag hade lite lite kvar av dressingen men ville få den uppäten.

  2. 😀 Magic bull kaffe och nu ketodressing du plockar in nya namn/trender i LCHF världen, tänker alltid på dig då jag hör Magic bullet kaffe och nu får jag ytterligare ett ketodressing 😀 Ska också testa att göra dressingen, älskar örtdressing och nu kommer vi till en period då vi kan plocka direkt i trädgården och lite mer nyttigt mättande fett är aldrig dumt! Ha en bra dag!

    • Tja, att det blev ketodressing var för att den kallades så av den som tipsade (Canada eller USA minns inte). Att jag behöll namnet är för att markera att syftet är att få med mer kokosfett som verkligen hjälper till med ketosen.

  3. Så nu har jag gjort dressingen. Jag använde äppelcidervinäger denna gång. Den får stå att mogna till middagen, men den första provsmakningen säger mig att det kommer att bli gott!

Kommentarer är stängda.