Musöron

Det blev ingen musöronsperiod i år. Björkarna slog ut fullt inom loppet av några timmar under påskhelgen, vilket måste vara rekordtidigt. Ni som klipper rosor vet vad jag menar.

Just nu är jag inne i en period där ingen mat smakar och jag är inte heller sugen på att äta. Så blir det ofta när jag är i full ketos. Kroppen verkar sköta sig själv och jag fyller på med vätska, kaffe och mycket vatten. Jag sover intensivt och vaknar utvilad, så vad är problemet? Det känns lite skumt och kostrådsgivarnas ord om ätstörningar ringer i öronen, fast det struntar jag i. Jag äter när jag behöver och struntar i det när jag inte behöver.

Jag är pigg och full av energi, trots en liten förkylning som lika gärna kan vara pollenallergi. Allt exploderar ute just nu, inte bara björkarna, så är man inte så drabbad annars är nog det här ett år att gå igång. Jag har klarat mig från pollenkänningar under lång tid nu så jag vet inte riktigt vad det här är. Tidigare fick jag alltid hosta när de första pollenkänningarna kom, ofta medan snön låg kvar. I år har jag inte haft hosta. Det är bara lite snuva och någon retning i halsen som skulle kunna bli hosta.

 
musöron

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

5 svar på ”Musöron

 1. Kan dina allergiska symptom bero på citronsyran?
  Många blir fria från allergier när de slutar med den.
  Den är ju framställd med hjälp av svartmögel…
  Bara en tanke på morgonkvisten!

  • Jag har börjat fundera över det sen jag läste om det någon annanstans bara häromdagen. Jag är väldigt fri från e-nummer eftersom den mesta maten lagas från grunden, men det slinker ner en del charkuterier och då ingår ju ofta citronsyran. Den är hopplös att komma undan. Tack för påminnelsen, jag skall fundera.

 2. Här i Skåne har vi musöron just nu men de försvinner sannolikt inom några dagar. Allt är så härligt just nu! Både påskliljor och tulpaner blommar för fullt.

  Kostrådgivare som yrar om ätstörningar ska man strunta i. De förstår inte att man kan ha mycket mat på kroppen. Man ska lita på sina hungerkänslor och inte äta när man inte behöver. Anorexi och andra ätstörningar är något helt annat.

 3. Jag har inte läst alla kostrådgivare, men de som fokuserar på ätstörningar vill ju helst att man äter på fasta tider, har jag förstått. Är man inte ätstörd får man göra som man vill. Jag fokuserar på att få i mig alla näringsämnen, och i hög ketos mår jag bra och kan vila från det ständiga ätandet. Just kör jag 24 timmars fasta varannan dag, tills jag tröttnar. Nyss blev jag hungrig och då gjorde jag en delikat lunch. När familjen är hemma äter jag mer socialt, men inte mer i mängd. Jag vill aldrig mer uppleva en magsäck, som plötslig blev full innan man hann med, och orsakade smärta och elände. Så mycket råkost som jag har lidit mig igenom 😉

 4. Skönt att ha så mycket energi! Och det är väl som det ska vara, att äta när man är hungrig. Även om det går extra många timmar emellan! Det tror jag alla kostrådgivare också tycker är rätt.
  Vi skulle prova att leva livet utan att titta på klockan. Bara gå på den egna känslan. Kan kanske passa bra under en ledighet när man inte är beroende av raster osv.

Kommentarer är stängda.