2 * 6,0

Idag är andra morgonen sen jag slutade med potatismjöl. Magen är på gång men inte som vanligt och fasteblodsockret är tillbaka nära sitt prediabetsvärde.

Redan igår var det 6,0 och samma i dag.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

8 svar på ”2 * 6,0

  1. Ja, just det: http://sv.wikipedia.org/wiki/Probiotika Det är goda bakterier. Det ska finnas sådant i yoghurt, fast jag tror inte att nutidens yoghurt alltid är så rik på just levande bakterier. Dessutom dör de goda tillsammans med de elaka, när man äter antibiotika, så därför borde man äta probiotika tillsammans med antibiotikakuren.

  2. Om du vill fortsätta med stärkelsen, skulle du kanske kunna äta probiotika och se om de hjälper med att hålla magen igång. Nuförtiden är det många som inte har rätt tarmflora och probiotika kan hjälpa.

    • Jag tror att jag har rätt ok tarmflora. Potatismjöl ska ge illaluktande gaser om man har fel tarmflora. Första dagen fick jag knip i nagen, inte i tarmen. Andra dagen något av en odör och sen ingenting alls under några dagar. Att jag misstänker potatismjöl som orsak för trög mage är att jag gjorde ingen annan förändring.

  3. Jag hittade denna länk http://metabolichealing.com/the-epidemic-of-magnesium-deficiency/ . Ett citat därifrån:

    Additionally, magnesium plays key enzymatic roles in various hormones which have a regulatory effect upon gluconeogenesis, namely insulin, glucagon, adrenaline and cortisol.

    Hmm nu börjar mina tankar vandra i lite olika riktningar. Kan det möjligen vara så att resistent stärkelse starkt ökar upptaget av magnesium som då har en direkt effekt på enzymer för glyconeogenesen och alltså fastesockret. Då upptaget blir stort så blir man helt enkelt hård i magen och behöver mer magnesium.

  4. Din kropp reagerar nästan helt enligt teorierna om resistent stärkelse med undantag av att du blir förstoppad. Om du inte tar tillskott av magnesium så kan du prova det för då lossnar det liksom. Enligt teorierna så ska också upptaget av magnesium öka mha resistent stärkelse.

Kommentarer inaktiverade.