Hålla ketosen vid liv

Jag får frågor om hur jag kan hålla så hög fettnivå utan att bli äcklad av allt fett. Ja det är inte så svårt, när jag känner mig äcklad (händer rätt ofta) så låter jag helt enkelt bli. Det är då det blir en kopp svart kaffe till frukost och inget mer.

Det som är en regel för mig är att antingen äter jag en fet måltid – eller så äter jag inte alls. Äter jag en ”mager” måltid får jag antingen problem med tidningsutgivningen eller så blir jag sugen och äter för mycket (för stora portioner protein) eftersom det är svårt att bli mätt på mager mat när man är van vid fett.

Äter jag borta ser jag till att få tag i smör, Bregott, olivolja eller majonnäs till varje måltid. Det är sällan jag inte får tag i någonting av det.

IKEAS påskmiddag med bearnaise och extra Bregott. Räksalladen åt jag trots att jag brukar låta bli mjölkprodukter. Vet inte vad som var i.

IKEAS påskmiddag med bearnaise och extra Bregott. Räksalladen åt jag trots att jag brukar låta bli mjölkprodukter. Vet inte vad som var i.

Hemma varierar jag mig så gott det går och jag blir förtvivlat less ibland och särskilt nu när jag inte har mjölkprodukter hemma.

Rumstempererat smör eller majonnäs kan man blanda med kryddor i det oändliga.
Sambal Oelek, persilja och andra örter, vitlök, kryddor vilka som helst, pepparrot, någon matsked Ajvar Relish – ja det är bara fantastin som tar slut just nu när jag skall lista alla varianter vi använder.

Olivolja kan man blanda med smaklös kokosolja och tillsätta vinäger och kryddor efter smak och hälla över en sallad som komplement till annars mager mat.

Mat som är hög i fetthalt behöver man inte ens fundera på extra fett till och det är den jag tar till när jag blir less. Rökt sidfläsk och viss fet korv går utmärkt att äta som den är. Avokado är också väldigt bra.

sidfläsk

Så här fantastiskt oinspirerande kan en lunch se ut när jag varken har tid eller lust att ägna mig åt att fixa mat. Gott är det ändå! Jag äter inte mat jag inte tycker om.


Rökt sidfläsk riktigt tunnskuret i charkdisken blir en jätteportion för ögat även om det bara väger 100-150g. Perfekt för den som har svårt att bli mätt. En avokado till och sen är det bara kaffet som saknas för att jag ska bli mätt och nöjd.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

6 svar på ”Hålla ketosen vid liv

  1. Jag tycker att den ”oinspirerande” lunchen ser jättegod ut. Och en så söt mugg till kaffet!

    Själv dricker jag, som sig bör, mitt kaffe ur muggar med Rosina Wachtmeisters ljuvliga kattmotiv. 🙂

  2. Vad smart med olivoljan och kokosfettet! Extra bra på sommaren när kokosoljan håller sig flytande i värmen och iaf jag själv tenderar att äta mer sallader i samband med grillning etc.

Kommentarer inaktiverade.