Mera fett

När jag inte når de mål jag vill, letar jag fel.
Om man fortsätter som tidigare utan att ändra lär man inte uppnå några mål.

Som en liten reflektion är det lika svårt att fortsätta ”som vanligt” när det fungerar, för det är inte helt säkert att man vet skillnaden. Rör inte en vinnare brukar jag säga.

Ett annat uttryck som tillhör mina numer bevingade ord är jaga inte mygg så länge det finns elefanter. Ha proportioner i tänket menar jag då.

Just nu backar jag tillbaka till ruta 1 för att ta reda på varför jag inte får igång ketosen den här gången. Svaret finns i den provocerande rubriken. Ät mera fett.

Jag behöver vara på minst 80E% fett totalt över dygnet och helst i varje måltid/mellanmål. Det vet jag sen tidigare. Tidigare räddade jag mig med feta mejerivaror och nu finns bara smöret kvar av dem.

Jag gillar inte att matregistrera men idag gjorde jag en extra kontroll och mycket riktigt så fattades det fett. 25g smör till 100g fisk och 1 ägg räcker inte. Jag fick lägga till majonnäs för att få ihop ekvationen.

För övrigt gjorde jag väldigt god fisk idag. Jag är ju inget vidare bra på recept, men laga mat kan jag i alla fall till husbehov.

Jag smälte 50g smör i gjutjärnspannan och tillsatte curry och paprikapulver. Sen det gosat till sig vände jag runt de saltade fiskfiléerna och stekte tills det var klart. Efter att jag tagit upp dem tillsatte jag två kokta, hackade ägg i smöret som var kvar och rörde runt tills äggen sugit åt sig den goda smörblandningen. Till hälften av detta åt jag en avokado och en rejäl klick majonnäs med citronsmak. Resten blir matlåda.

Jag köper torskrygg 4*100g på Lidl, den är fångad i havet (ej uppfödd) och miljömärkt. Jag vill ha torsk ibland och det här är den bästa jag hittat. En bit tillsammans med ett ägg är lagom proteinmängd för en lunch åt mig.

Inköpstips mottages som vanligt tacksamt.

Det finns ett kort på fisk och ägghacket, men det såg inte så kul ut att det kanske avskräcker mer än frestar. Just idag var pannan lite väl het eftersom jag ännu inte är helt van vid den snabba induktionshällen.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

4 svar på ”Mera fett

  1. Låter jättegogtt!
    Du får väl fetta till fisken ännu mer och göra som i Norge och ha stekt bacon till.

Kommentarer är stängda.