Äggkokare

image

Jag har skrivit om min äggkokare tidigare, men eftersom jag är inne på temat hushållsmaskiner förtjänar den ett eget inlägg. Jag är verkligen beroende av min äggkokare.

Tänk att något så enkelt kan förgylla ens vardag så mycket. Jag är inte rätt person att koka ägg i kastrull och få dem lika perfekta varje gång oavsett om jag själv är stressad och far runt och gör annat under tiden eller står still och stirrar på äggkokaren (inte min stil) för att inte glömma den. Jag vet att jag tidigare i livet kokat kastruller torra med något som liknar ägg att skrapa loss efteråt. Ja jag vet att det finns äggklockor… Det hjälps inte. Jag glömmer sätta på dem.

Den här kära vännen kokar äggen precis som jag vill ha dem, oavsett om jag känner lust för lösa, medel eller hårdkokta och den piper, nej tjuter, när det är klart. Om jag så står i duschen går det inte att missa. Ganska finurligt.

Vi äter ägg, många ägg och ofta. Då är det kul att som omväxling ha färdigkokta ägg i kylskåpet. Ett par kokta ägg med citronmajonnäs är ypperlig mat för mig, när kylskåpet gapar tomt på lättillgänglig mat. Finns det som nu en mogen avokado till är det perfekt

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

8 svar på ”Äggkokare

  1. Har du provat att koka dem utan att picka dem först som jag tipsade om och hur gick det i så fall? *nyfiken*.

  2. Äggen ja köper väger 105gr/st och det kör ja fem varje gång i samma kokare,givet har det 2 fina gulor, men dåligt skal.

  3. Då måste jag fråga: hur klarar den att koka ägg av olika storlek? Nu menar jag inte i samma kok, men ägg finns ju i flera storlekar. Köper man ägg på extrapris är de ofta ”Small”. Vi köper ägg i ICA Maxi, och där är de ofta XL. Och då menar jag XL! Ofta RIKTIGT stora och med två gulor. De ska väl i alla fall koka mycket längre än de små (så är det ju när jag kokar i kastrull.

  4. Hur behandlar ni era ägg förresten? 😛
    Jag är uppvuxen med att ”halshugga” äggen medan min man knackar sönder överdelen av skalet.

  5. Jag håller med dig! Det tar längre tid att koka ägg i en apparat men det vinner man i hästlängder på är att slippa passa! Däremot passar den inte om man är flera som ska äta kokta ägg och vill ha olika hårdhet. Då får det bli på det gamla hederliga sättet!

Kommentarer är stängda.