Rutiner

Jag är fullständigt värdelös på att följa mina egna rutiner. Jag vet så väl vad som gäller.

Jag gör mina listor, antingen på papper eller i huvudet. Sen följer jag dem ett tag, någonting händer och sen är jag borttappad tills något annat händer och jag kommer på att jag tappat bort mig.

Det kan gälla allt ifrån att göra matlådor till att ta mina vitamintillskott. Just idag är det vitaminerna jag glömt och vet inte hur länge eftersom det inte är något jag skriver upp. Min ambitionsnivå är att ta D-vitaminer så länge jag inte har daglig hudexponering av sol. Jag har lyssnat på Mats Humble och läst mycket skrivet av andra experter och insett att det där med att behöva extra D-vitamin gäller även mig.

Hur gör man för att komma ihåg en så enkel sak?

Hur kan jag, känd som fettförespråkare, glömma att tillsätta fett till varje måltid? Jag tror att jag äter nog med fett och sen när jag kontrollerar mig själv når jag inte upp till den drygt 80%-nivå som jag vet är nödvändig för mig. Varför?

Jag håller mig inte mätt och överäter annat om fetthalten är för låg. Det vet jag sen länge.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

4 svar på ”Rutiner

  1. Beroende på vad det gäller använder jag olika ”kom-ihåg” funktioner, antingen på datorn eller på telefonen. T ex har jag en liten pop-up som varje dag kl 12 påminner mig att röra på mig. (Och ibland har jag ju förmågan att klicka bort det utan att jag rest på mig från datorn men det är en annan historia … 😉 )

  2. Min hund ger mig morgonrutiner. Jag är ”Pancho” och änka så jag måste ha viss rutin i livet. Vad jag än gör kvällen innan så vaknar jag alltid innan hunden och då blir det att hinna med: saltintag med vatten, D-vitaminm, Omega 3 osv. samt oilpulling vid datorn och tandborstning. Efter det fettkaffe. När kaffet är urdrucket släcker jag lampan vid datorn och då kommer min hund ur korgen. Så enkelt har jag det på morgnarna,men alla andra rutiner funkar inte lika bra. Förstår precis hur du har det.

Kommentarer är stängda.