Svart pist – vågar inte andas

Vissa dagar gäller det att ha is i magen, idag är en sån dag.

Mina morgonrutiner

Jag går på toa först och väger mig sen och sen sticker jag mig i fingret och mäter mitt ketonvärde. Om vågen är ”snäll” blir provtagningen spännande och om vågen är ”dum” blir provtagningen lika spännande. Tänk att jag efter snart 5 månaders daglig mätning av ketoner i blodet inte har lessnat på just den lilla kicken.

Idag var det lite för spännande. Vågen visade ”All time low” sen jag började mäta ketonerna, samtidigt som ketonerna är sjunkande igen, vad händer då framöver?
Varför sjunker ketonerna och vad händer med vikten under resten av veckan?

Den rafflande thrillern går vidare…

Vecka 43 börjar bra

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

22 svar på ”Svart pist – vågar inte andas

 1. Pingback: Planering? | Vägen till 65

 2. Jag är nog lite maschocist för jag har inga problem att sticka mig. Har 7-8 i tryck på nålgrejen och glömmer att byta finger. Men blodet rinner trögt på mig så jag får trycka fram det.

 3. Hej.
  Starta LCHF 120201 och har gått ner 14,1kg men har varit på en platå i 2 månader.
  Köpte en ketonmätare för två V sen för att se hur ja ligger till.
  Då låg jag på 0,6 och nu mellan 1,9-2,8 och är i full kesos sen en V tillbaka.
  Men inget händer med vikten, gick till och med upp lite den senaste V.
  Äter inga mejeriprodukter och håller strikt LCHF som jag inte har något probem med.
  Någon som har idé vad det kan vara.
  Vikt 91,2
  Längd 176

  //Jonas

  • Det som brukar vara problemet vid platåer efter god viktminskning är att din kropp nu behöver mindre mat – dvs samma mat men mindre portioner. Ketos kan man vara i utan att gå ner i vikt, dvs ketonerna bildas av fettet du äter och inte av kroppsfettet.

 4. Jag började mäta ketoner för exakt en vecka sen, inspirerad av dig och Moniqe Forslund
  Har nästan samma rutin som dig förutom att jag mäter först och väger sen =)

  Såg till att nolla ordentligt när jag började gankas medvetet, så första mätningen visade LO.
  Idag stod mätaren på 2,4 och vikten är 1,5 kg mindre
  Ska bli spännande se imorgon vad det visar, visst är det lite av en kick. Men jag ,som åt LCHF ett par år men halkade av banan förra vintern och gick upp massor igen, känner att det här var verkligen vad jag behövde för att komma igång igen =)

 5. Jag har skaffat en ketonmätare, då när det gick att få dem gratis. Men jag har inte provat den än, jag är livrädd för allt som har med nålar och sprutor att göra, och har fått för mig att det gör ont. Något knep för att komma över detta?

  • Sätt nålen på svagaste (1) och tryck till där du har tjock hud, blir det hål så fungerar det (inte värre än att sticka sig på en knappnål), blir det inte hål finns två alternativ. Välj mellan att öka ”smällen” eller att hitta tunnare hud. Jag kör 1:an på tunn hud bredvid fingertoppen och växlar finger/hand hela tiden.

 6. Hoppas det får fortsätta för dig!
  Det är en SÅ härlig känsla av att äntligen LYCKAS!
  Det är din tur nu!

Kommentarer inaktiverade.