Lunch på jobbet

Sen i måndags är jag tillbaka på arbetet och har återigen börjat fundera över hur jag gör med mina luncher.
Det var fastedag i måndags och att fasta på jobbet när man är bara tre sammanlagt blir lite ödsligt så jag gav upp det och följde med på lunchen. En vanlig skoldag (med elever och personal) blir det aldrig tomt och då spelar det inte lika stor roll om någon inte går och äter, så jag bestämmer framöver hur det blir när alla andra är tillbaka.

Övriga tre dagar har jag i alla fall haft matlåda och än så länge fungerar det. Matlåda för mig har under alla dessa år varit svårt för mig att få till eftersom jag är så himla oplanerad av mig. Jag har så många projekt och så mycket i huvudet hela tiden att det som gäller mig personligen kommer i kläm. Det är en läggningsfråga och svår att ändra….men….

Nu har jag äntligen kommit på något som hittills verkar fungera.

Jag steker mina frukostägg (det går numer på rutin) och istället för att äta dem lägger jag dem i en matlåda. Jag lägger även dit lite rökt sidfläsk (kallt) och en avokado om jag har det hemma. Under tiden gör jag mitt fettkaffe som jag häller i en mugg jag kan ta med mig. Kaffet dricker jag i bilen (jag har 2,5 mil till jobbet) och frukosten äter jag som lunch vid tolvtiden. Förutom detta blir det en enda slät kopp svart kaffe på eftermiddagen och jag är nöjd. Jag är inte galet hungrig till middag och jag är inte galet hungrig på förmiddagen eftersom jag får mitt fettkaffe till frukost, vilket jag inte får under fastedagarna.

Jag är ledig fredagar så det är en given fastedag och förmodligen flyttar jag den andra till söndag för att få det att passa mina rutiner bättre. Det känns mentalt tryggare att fasta hemma eftersom jag vet att kylskåpet finns om jag plötsligt blir döende av hunger (det är en mental övertalning för mig att klara fastan om jag vet att jag inte kan äta om jag vill och behöver. När jag är hemma glömmer jag bort att äta och då är det ingen uppoffring. När jag är på jobbet blir jag dessutom ännu mer ett UFO om jag både äter LCHF och därtill inte äter alls och det är inte så kul alla gånger, om man dessutom känner sig hungrig.)

starbucks

Numer kan man dricka gott Starbuckskaffe på Arlanda

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

7 svar på ”Lunch på jobbet

  1. Jag började fasta i somras och när jag lite nervös berättade det för en av få kollegor som jobbade samtidigt så sa hon ”jamen, det låter ju spännande – jag kör också!” så plötsligt är jag inte ensam om att fasta. Visade sig sen att ytterligare en kollega 5:2-fastar, så nu är vi tre! Och märkligt nog har övriga kollegor varit mer öppna och nyfikna om detta än om min lchf-mat. Det är alltså konstig att äta riktig mat, men att inte äta alls är lite spännande… 😉

    Min bästa lunchlåda: två kokta ägg, en burk makrill eller tonfisk (i olja) och blandade grönsaker. Förbereds hemma kvällen innan eller samma morgon. Makrill/tonfisk kan jag ha på lut i skrivbordslådan, till och med – då kan Pressbyrån kokta ägg och ev nån grönsak rädda dagen när jag inte ”hunnit” (dvs också varit oplanerad).

    Min nästbästa lunchlåda: skivad påläggsskinka/kalkon/rostbiff + keso med eller utan smaksättning + valfri grönsak + babybelost(ar) eller färdigskivad ost. Allt kan köpas i lilla Coopbutiken intill jobbet. Har jag en tub majonnäs i kylen på jobbet blir det ännu bättre.

  2. Jag skulle önska att man kunde få kokta ägg på typ Pressbyrån, när man är ute och reser. Nu har jag alltid ägg, smör eller ekologisk majonnäs med mig på tåget. Annars äter jag en räkmacka och skippar brödet, samt tar ett smörpaket i kaffet. Men det kommer nog snart mer lchf. Kundkretsen finns ju 😉

    • Jag har redan köpt kokta ägg i Pressbyrån, så ideén finns hos dem. Bra är också Icas salladsbar där jag ibland köpt kokta ägg och kompletterat med en majonnästub. Har jag bara tid att gå och handla mitt eget så finns Ica inom 10 minuters promenad. Under våren har jag jobbat 6 timmarsdagar utan lunchrast för att få ihop andra aktiviteter i mitt liv och då har inte tiden funnits till en halvtimmesd shoppingrunda.

  3. Matlådor har varit det minsta bekymret här hemma, det blir alltid över iom att jag fortfarande tror att alla barn fortfarande bor hemma;) den sista flyttade hemifrån för 11 år sedan bara! Just nu tränar jag på att laga mat till tre personer isf sex och faktum är att mina matlådor har krymt i antal i sommar så vi får se hur det går med mina matlådor i framtiden måste nog öka lite för att garantera matlåda den kolhydratsstinna skolmaten bara vägrar jag äta!

    • Skolmaten har jag aldrig ätit om jag inte i förväg vet att den är extremt ”ren” och det händer bara någon gång på 14 dagar. Det jag trillar dit på är de tillfällen när vi av sociala skäl lämnar skolan och går ut och äter.

  4. Lunch på jobbet är ett problem. Hoppas du hittar en vettig modell.

    Att det är lättare att vara utan mat hemma känner jag igen. Är man i närheten av maten är det lättare att avstå. Man vet ju att maten finns där om döden skulle hota. 🙂

    När jag slutade röka funkade det på samma sätt. Det dröjde över tio år innan jag slängde cigarettpaketet och tändaren som låg i köksskåpet. Hade jag inte haft cigaretterna där tror jag inte att jag klarat av att sluta.

Kommentarer är stängda.